Öveket becsatolni, bukósisakokat feltenni!

Rendőrségi ellenőrzésekre számíthatunk. Mutatjuk a részleteket!  

A passzív biztonsági eszközöket ellenőrzik a rendőrök 2015. március 9. és március 11. közötti a TISPOL (European Traffic Police Network) Operational Group éves ellenőrzési terve alapján – adta hírül az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

Az akció keretében fokozott figyelmet fordítanak majd a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére.

A passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

A TISPOL SEATBELT ellenőrzést egy évben kétszer hajtják végre, ennek során a TISPOL tagállamok rendőri erői – köztük a magyarok is – a közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a közlekedők biztonságának szavatolása érdekében a passzív biztonsági eszközök használatát fokozottan ellenőrzik Európa közútjain.

Az ellenőrzés kiterjed a közúton elkövetett egyes kiemelt bűncselekmények – az embercsempészés, az illegális migráció, a fegyver- és kábítószer-csempészet, a vagyon elleni bűncselekmények – felderítésére, valamint a körözött személyek elfogására is.

MajsaInfo

További friss hírek