Országos döntőben a majsai ifjú katasztrófavédők

A győztes középiskolás csapatAz Arany-iskola csapta harmadik, az ÖTE középiskolásai pedig elsők lettek a megyei katasztrófavédelmi versenyen.

Múlt héten (április 9-én) került sor a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezésében a felmenő rendszerű ifjúsági katasztrófavédelmi verseny alapszakaszára a kiskunhalasi tűzoltóságon, ahol az általános iskolai kategóriában a Kiskunmajsai Arany János Általános Iskola csapata, középiskolás kategóriában pedig a kiskunmajsai Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata, az Aranycsapat nyerte az első helyezést.

Így a két majsai csapat képviselte a kirendeltséget a tegnapi (szerdai) megyei versenyen, melyet a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetséggel együtt rendezett az ágasegyházi bázison.

A megmérettetésen a megye 6 Hivatásos Tűzoltó Parancsnoksága alapversenyeinek győztes csapatai vehettek részt. A versenyzőknek 13 állomáson kellett számot adniuk tudásukról elméletben és gyakorlatban a tűzoltósági, a polgári védelmi és az iparbiztonsági szakterületek témaköreiben.

Az általános iskolai kategóriában az Arany-iskola csapata az előkelő 3. helyezést hozta el. Teljesítményük azért figyelemreméltó, mert ez volt életük első versenye, valamint az, hogy a csapat tagjai közül ketten még csak 6. osztályosok, Elek Lotti és Szekeres Viktória, ketten pedig 7. osztályosok, Harcsa-Pintér Alexandra és Rabi Eszter. Ők voltak a legfiatalabbak a mezőnyben.

Az általános iskolás csapat
Az általános iskolás csapat

Középiskolás kategóriában az Aranycsapat a dobogó legfelső fokára állhatott, kiemelkedő pontszámmal nyerve a megyei versenyt, valamint elhozták a Bács-Kiskun Megyei Baleset-megelőzési Bizottság különdíját is a közlekedésbiztonsági állomáson nyújtott kiemelkedő teljesítményükért. Így Bács-Kiskun megyét ők képviselik az országos versenyen, Budapesten, április 26-án.

Mindannyian elsős gimnazisták (kiskunhalasi, kiskunmajsai és kiskunfélegyházi középiskolába járnak), szintén a legfiatalabbak voltak kategóriájukban. A 13 állomásból 12-n a versenyző csapatok közül a legtöbb pontszámot szerezték, egy állomáson pedig másodikak voltak. Ezzel a kiemelkedő teljesítménnyel folytatták múlt évi sikerüket, amikor még nyolcadikosként, az Arany-iskola csapataként az országos 2. helyig jutottak. A csapat tagjai: Á. Fúrús András, Bartus József, Szűcs Alexandra, Zsán-Klucsó Patrik és a póttag, Hunyadi Ármin.

A középiskolások
A győztes középiskolások

Köszönjük a felkészítők lelkiismeretes munkáját, akik (a gyerekekhez hasonlóan) szabadidejüket és hétvégéiket feláldozva január óta foglalkoztak a csapatokkal. Krizsánné Trója Dolli tanárnőnek, Szűcs Ágnes iskolavédőnőnek, Harkai Gábornak, az ÖTE elnökének, Lakatos Tamás katasztrófavédelmi megbízottnak és a kiskunhalasi tűzoltóknak.

Itt talál egy videót is az eseményről (a szerk.).

alfagsm_2

Faludi Éva, felkészítő tanár

További friss hírek