Országos bajnok lett a majsai Aranycsapat

Az országos döntő nyertes csapataŐk a legjobb ifjú katasztrófavédők az országban.

Mint ahogy arról már hírt adtunk, a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Bács-Kiskun megyei győztese középiskolai kategóriában a kiskunmajsai Aranycsapat lett – így tegnap (szombaton) ők képviselhették megyénket az országos döntőn, Budapesten.

A versenyt a Városligetben rendezték az országos rendőrnappal egybekötve. Középiskolás kategóriában 21 versenyző csapat volt: a 19 megyei győztes, a budapesti győztes és vendégként a szerbiai Bajmokról az ottani önkéntes tűzoltók csapata.

A versenyzőknek 8 állomáson kellett bizonyítani tudásukat. Volt elméleti teszt, valamint elméleti és gyakorlati feladatok veszélyesanyag-ismeretből, elsősegélynyújtásból, tűzoltási ismeretekből, árvízvédelemből, térképismeretből és a viharjelzésekből, környezetvédelemből, veszélyes hulladékok ismeretéből és iparbiztonsági ismeretekből.

A majsai Aranycsapat végig egyenletesen kimagasló eredménnyel vette az akadályokat. 4 állomáson maximum pontot kaptak, 4-en pedig 2-3 pontot veszítettek a megszerezhető 30-ból.

Az országos döntő nyertes csapata

Izgatottan várták az eredményhirdetést, amit a 21. helyezettel kezdtek, utoljára hagyva az első hármat. Nagy volt az izgalom, mikor kiderült, hogy az első háromban benne vannak. De amikor már a 2. helyezettnél sem az ő nevünket mondták, kitört a fergeteges öröm a majsai gyerekek és felnőttek között, mert tudták, ez azt jelenti, hogy nyertek: az ország legjobb katasztrófavédelmi középiskolás csapata a kiskunmajsai Aranycsapat lett.

Az első helyezéssel járó kupa mellett elhozhatták a vándorserleget is, amit egy évig, a következő országos versenyig, ők őrizhetnek. A csapat tagjai: Á. Fúrús András, Bartus József, Szűcs Alexandra, Zsán-Klucsó Patrik és a póttag, Hunyadi Ármin.

Köszönjük ismét a gyerekek és a felkészítők, segítők munkáját, amivel hozzájárultak ehhez a fantasztikus sikerhez!

Faludi Éva

felkészítő tanár

További friss hírek