Olvassunk együtt! Dzsenifer és Dorina a győztes

Viszont mindenki nyert a városi könyvtár programjával.

A 2014-es év végén elindítottunk egy játékot, melynek minden hónapban más-más költő, író volt a főszereplője. Az általános iskolásokat megszólító Olvassuk együtt! irodalmi totónk sok diákot mozgatott meg, nekik, illetve a helyi és járási iskoláknak szerettük volna megköszönni rendezvényünkkel a tanévben mutatott együttműködésüket, munkájukat. Irodalmi totónkat erre az iskolai évre lezártuk, s most a legsikeresebb játékosokat jutalmaztuk meg, azokat, akik legalább az egyik hónapban minden kérdésünkre helyesen válaszoltak.

A játék végeredménye – az idei tanévben – jutalmazottak:

  1. Vörös Dzsenifer, Mózer Dorina

  2. Rozmis Anna

  3. Gyuris Eszter, Gyuris Réka, Dömök Jázmin

Emléklapot kaptak: Patyi Benet, Répás Vivien, Fekete Dorina, Fekete Noémi, Bódi Nóra

Aki eljött hozzánk ezen a napon, megismerkedhetett Zsirmik Istvánnal, aki a Yenisei együttes https://www.youtube.com/watch?v=O4aeyVJahmc tagjaként számos nemzetközi fesztiválon lépett már fel, szerelme a hangszer, a zene, a mese és régi történetek mondása. Mesél gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, a rokon népek meséiből merít a legszívesebben, előadását hangszerekkel illusztrálja, és az előadásba bevonja a közönséget is.

Elmondta a Koronás szarvasanya című kirgíz, illetve a bátor Azmun című Amur-parti meséket, a mesék végén megszólaltatva a hozzájuk kapcsolódó csodálatos, ősi hangszereket: a topsurt (ez a húros hangszer látható pl. a HANGGAI együttes https://www.youtube.com/watch?v=1IamoKQkjE4 dalaiban) és a csontdorombot, egy távoli, varázslatos világot varázsolva elénk. Köszönjük előadónk lelkes, önzetlen segítségét rendezvényünk megvalósításában.

Köszönjük Bánné Csontos Ágnes tanárnőnek, a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusának, hogy elkísérte hozzánk osztályát.

Jövő tanévben folytatjuk, új kérdésekkel várjuk játékosainkat, sőt elindítjuk a játék felnőtteknek szóló változatát is. OLVASSUK EGYÜTT!

MI

További friss hírek