Október utolsó napja gázolaj-drágulást hoz

benzin1

Emelkedik a gázolaj ára, a benziné nem változik. Az üzemanyagok szeptember közepe óta tartó áresése már részint megállt a héten, pénteken pedig már drágulás is jön a gázolajnál.

Miután szerdán csak a benzin ára csökkent, pénteken csak a gázolajé emelkedik. A drágulás nem vészes, mindössze literenkénti 2 forintos − a MOL ennyivel emeli nagykereskedelmi árát.

 

A töltőállomások átlagárai kalkulációnk szerint 398 forintra nőnek a gázolaj esetén, míg a benziné marad a szerdai mínusszal beállt 384 forint − természetesen literenként.

Az üzemanyagok még mindig jóval olcsóbbak, mint akár két évvel ezelőtt. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Továbbra is igaz, hogy az egyes töltőállomások árai között akár literenkénti 30-40 forintos eltérések is adódhatnak, így aztán a drágulás híre miatt a gázolajosoknak sem ajánlott feltétlen a kutakhoz rohanniuk, több múlik a töltőállomás-választáson, mint a tankolás idején.

Forrás: autonavigator.hu

További friss hírek