Ökoiskola lett a csólyospálosi suli

 

De vajon mit is jelent ez a gyakorlatban?

“Mindenkivel örömmel tudatjuk, hogy az idei tanév sikeres pályázatának eredményeként elnyertük az Ökoiskola Címet. Nagyon nagy öröm ez számunkra, hiszen az Ökoiskola Cím elnyerése a környezettudatos nevelés területén élenjáró iskolák legmagasabb szintű állami elismerése” – írta Geráné Kullai Melinda tagintézmény-vezető.

oklev

A pályázatot hosszas előkészítő munka eredményeként 2014 szeptemberében adták be. A feltételeknek azért tudtak megfelelni, mert iskolánkban nagyon sok program zajlik a fenntartható fejlődés, szelektív hulladékgyűjtés, egészségvédelem, esztétikus és egészséges környezet kialakítása jegyében. Az oklevél szerint ezt a kitüntető címet az iskola 2015. január 1. és 2017. december 31. között viselheti.

Mitől ökoiskola egy iskola?
 
Egy ökoiskola abban különbözik egy átlagos iskolától, hogy nem csak a tanításban érvényesülnek a környezeti nevelés, a fenntarthatóság pedagógiájának elvei, hanem az iskolai élet minden területén.

“Gyermekeinket nemcsak a környezet megvédésére kívánjuk nevelni, hanem a környezettel való együttélésre, környezeti kultúrára. Az iskola Ökoiskolai programjában vállaljuk, hogy tanulóinkat környezettudatosan cselekvő felnőttekké neveljük” – írta az intézményvezető.

MajsaInfo

További friss hírek