Nyugdíjas bál volt Csólyospáloson

Az elmúlt hétvégén már 19. alkalommal került megrendezésre a Nyugdíjas bál Csólyospáloson, ahol az est sztárvendége volt a „100 tagú citerazenekar”.

A szervező Csólyospálosi Hagyományőrző Kórus már hónapok óta készült erre a rendezvényre, akik az idén változtatni szerettek volna a megszokott renden. A rendezvény különlegességét az adta, hogy az est sztárvendégeit nem a híres, népszerű művészek közül választották, hanem a környező településekről hívtak előadókat. Erre az alkalomra egy 100 tagú citerazenekart verbuváltak, amelynek tagjai Akasztóról, Kiskunhalasról, Földeákról, Balotaszállásról, Algyőről, Kecelről, Tázlárról, Jászszentlászlóról, Szankról, Kiskundorozsmáról, Mélykútról, Jánoshalmáról, Bordányból és Üllésről érkeztek, közreműködött a Csólyospálosi Hagyományőrző Kórus.

A jókedv fokozására és a jó hangulat megteremtésére a kórus tagjai kalocsai táncokat mutattak be, majd ezt követően néhány népdallal és mulatós bordalokkal folytatódott a műsor.

A rendezvény ötletgazdája és főszervezője volt a Csólyospálosi Hagyományőrző Kórus vezetője, Halácsi Tivadarné. Segítője és támogatója volt az Üllési „Királydinnye” Citerazenekar vezetője, Tanács Zoltán. A kalocsai táncokat betanította Csontos Erzsébet ének és tánctanár Szankról.

Az est kulturális részének zárásaként a „100 tagú citerazenekar tagjai” egy-egy Csólyospálos Ízei című szakácskönyvet vehettek át a település polgármesterétől, Á. Fúrús Jánostól.

A vacsorát követően sokan táncra perdültek, akiknek a talpalávalót hajnalig idén is a Lagzi Band zenekar húzta.

Írta: Barka – Acsai Adrienn

További friss hírek