Nyitott autóból 440 ezer forintot lopott

kép: b1.blog.hu

A vád szerint a munkahellyel, állandó jövedelemmel nem rendelkező kiskunmajsai  nő 2019 nyarától főként parkoló járművek kifosztásából biztosította megélhetését. Első zsákmányát 2019. június 30-án fel sem kellett törnie, ugyanis a traktor az út szélén, nyitott állapotban, őrizetlenül parkolt. A tolvaj a vezetőfülkéből mobiltelefon töltőt, tankolókártyát pin kóddal, személyes okmányokat, valamint 440 ezer forint készpénzt vitt magával. A készpénz kivételével utóbb a lopott holmi előkerült.

Másfél hónap múlva következő áldozata utcán parkoló autójának résnyire lehúzott ablaküvegét a vádlott kézzel lenyomta, az ajtó zárnyitó belső gombját felhúzta, majd a középső boxban hagyott pénztárcát negyvenezer forinttal ellopta. A tárcában lévő okmányokat a közelben eldobta, így azok megkerültek.

A tolvaj nő azonban nem mindig járt sikerrel: egy parkoló autót hiába tört fel, esernyőkön kívül nem volt más benne, az ablak betörésével azonban így is tizenötezer forint kárt okozott az autó tulajdonosának. Ezután a nő inkább lakásokból és házak udvaraiból próbált lopni. Négyből egy próbálkozása volt sikeres: egy kerítéssel körbevett ház nyitott konyhájából mobiltelefont vitt el. Egy másik ingatlanba hiába mászott be, kutatás közben tetten érték, ráadásul menekülés közben a nő súlya alatt a kerítésléc is eltörött, rongálási kárt okozva ezzel a sértettnek.

2019. november 11-én éjjel a nő bement egy üzem nyitott udvarába és az ott parkoló, szintén nyitott teherautó utasteréből mobiltelefont és egy fém cigarettásdobozt vett magához. Cselekménye közben az ott dolgozók tetten érték, így a mobiltelefont visszaadta a tulajdonosának. Utóbb a vádlottól a cigarettásdobozt is lefoglalták.

A sértettek a lopással és a rongálással okozott káruk megtérítése érdekében a nyomozás során polgári jogi igényt jelentettek be.

Az ügyészség a nőt kilenc rendbeli üzletszerűen elkövetett lopással – amelyből négy kísérleti szakban maradt – vádolja, és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy a sértettek bejelentett igényének adjon helyt a bíróság. A letartóztatásban lévő nő ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

forrás: ugyeszseg.hu

További friss hírek