Nyári gumis autók karamboloztak – Képek

 

Baleset történt pénteken kora délelőtt, egy Ford Transit és egy Lada ütköztek össze a fagyos úton. A kisbusz az oldalára borulva állt meg.

Eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy kisbusz és egy személygépkocsi Kiskunmajsától mintegy 1 kilométerre. A helyszínre vonultak a majsai önkéntes tűzoltók, valamint két mentőautó is. Úgy tudjuk, két személyt kivizsgálásra a kiskunhalasi kórházba szállítottak. Dabis Tibor, a Halasinfo kiskunmajsai tudósítója szerint a Ladán nyári gumi volt valamint a Ford hátsó kerekeim szintén. A rendőrségi vizsgálat fogja megállapítani hogy ennek mennyi szerepe lehetett a balesetben.

A csúszós, jeges utakon való közlekedéshez javasolt a téli gumi használata. Még akkor is téli abroncsokkal induljunk útnak, ha éppen nincs hó – tanácsolja a rendőrség. A nyári gumi már +7 fok alatt csúszni kezd, fagypont körüli hőmérsékleten megmerevedik, nagyon kis tapadással rendelkezik, így használata veszélyes lehet. A téli gumit ezzel szemben úgy fejlesztették ki, hogy alacsony hőmérsékleten megnő a tapadási értéke. Ezek az abroncsok speciális bordázattal vannak ellátva, és rendkívül alacsony hőmérséklet esetén is rugalmasak maradnak, így a téli gumival rövidebb a fékút is.

Fotók: Dabis Tibor

halasinfo

További friss hírek