Nincs vége: felhőszakadás, vihar, jégeső jöhet

viharTöbbek között Bács-Kiskunra is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a várható időjárás miatt.  

Tizenhárom megyére és Budapestre szombatra is figyelmeztetést adott ki a várható felhőszakadás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken. Az előrejelzés szerint szombaton a déli óráktól – az északnyugati megyéket leszámítva – több helyen alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket lokálisan felhőszakadás, átmenetileg viharos (60-70 kilométer/órás) széllökés, egy-egy helyen jégeső kísérhet.

A meteorológiai szolgálat szombatra Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyére, valamint a fővárosra adott ki elsőfokú figyelmeztetést a felhőszakadás veszélye miatt. Ezeken a területeken szombaton az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több csapadék hullhat.

Az előrejelzés szerint szombaton már több-kevesebb napsütés is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-11 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 14-18, másutt 18-22 fok között várható.

alfagsm_2

MTI/MajsaInfo

 

További friss hírek