Nézze meg, így újul meg a városközpont!

10148241_264686990372170_642228270_oAz utóbbi napokban vita alakult ki a városközpont felújítása kapcsán. Segítünk a diskurzusban!

A héten megkezdődött a Hősök tere felújítása, amire (a Coop áruház előtti területtel és a Csontos Károly utcai parkolókkal együtt) a Városszépítő Egyesület nyert mintegy 10 millió forintos pályázati forrást. A munkálatok – és főleg a fák kivágása – kapcsán a testületi ülésen és a Facebookon is elhangoztak kritikák. Mi most csak egyik olvasónk írását közöljük (rövidítve, betűhíven), ami jól összefoglalja a vita lényegét.

“Aki arra járt földbe gyökerezett a lába mikor a buszmegállóval szemben levő parkba recsegve ropogva döltek ki a szebbnél szebb fák bokrok !!!!!! Kinek ártottak azok diszcserjék amik az oxigént adták!!!! a város központjában. Legyen az bármelyik vezető aki túl buzgalmával azt képzelte, hogy jön a szavazás és mindent megtesz előre lépéséért hát aki még gondba is volt hogy kire szavazzon meggondolja magát hogy arra adjam a voksomat akinek ez kipattant az agyából!!!! (…) Felhivnám a tisztelt Urakat , hogy induljonak el az Bajcsy utcán az Árúháztól és azonnal találnánal egy lépcsőt ami évek óta be van szakadva és elég szép lyuk tátong amibe este bárki bele léphet és garantált a lábtörés, menjünk tovább au utcán következik a másik sarok a parkolóval amit azépen rendbe tettek de mellette levő kert egész évben SOHA nincs kitakarítva most is még a tavalyi 2m gaz eltördelve hever a térdig érő gazos füben HÁt ilyeneket kellene meglátni a vezetőségnek nem a szép cserjéket kivágni!!!!!”

A magunk részéről nem kívánunk állást foglalni a kérdésében, viszont a diskurzus elősegítése érdekében közöljük a térfelújítás részletes terveit. Ezekből kiderül többek között, hogy összesen 7 darab fát fognak kivágni, amelyek helyett 22 darab fát ültetnek majd. Minden további részletért kattintson az alábbi képekre és böngéssze át a terveket!

 

ter1

 

ter2

ter3

ter4

ter4

 

MajsaInfo

ter4

További friss hírek