Neves előadók Csólyospáloson

 

Mutatjuk kikkel találkozhatunk Csólyospáloson az év első felében. 

Bunyós Pityu (Szikora István) egykori ökölvívó gyermekkorát egy eldugott kis szabolcsi faluban, Nyírparasznyán töltötte. Miután a fővárosba költözött, a Budapest Honvédban, majd az Újpesti Dózsában sportolt.  1982-ben tagja lett a felnőtt válogatottnak, és innentől kezdve sportkarrierje felfelé ívelt. 1984-ben Finnországban megmérkőzött a későbbi boxfenomén, Mike Tysonnal, ahol szoros pontozás döntött az amerikai javára (3:2). 1987 végén döntőt vívott Franciaországban Lennox Lewissal, ahol megint csak szoros pontozással maradt alul, és ma már tudjuk azóta Lewis boxlegendává nőtte ki magát. E két meccs érdekessége, hogy Európából, csak Szikorának sikerült mindkét profi világbajnokkal megmérkőznie. 1989-ben világbajnokságon vett részt, majd később  kiharcolta a barcelonai olimpián is az indulás jogát.

Visszavonulása után fordult a mulatós zene felé, manapság énekesként arat sikereket. Január 28-án a Közösségi Házban tartandó II. Traktoros Bál sztárvendége lesz.

A szekszárdi Holló együttes 1984-ben szerezte meg a hivatásos előadó-művészi engedélyét (ORI). 30 év alatt, 12 gyerekeknek és felnőtteknek szóló albumot jelentetett meg. Számos szereplését rögzítette a Magyar Rádió és Televízió. A szekszárdi Német Színházzal közösen több német-magyar nyelvű gyerekműsort is bemutatott az együttes.

Eddig megtartott koncertek száma közel 5000 volt. A Holló együttes több magas rangú kitüntetésben részesült. Dalaikban jelen van a magyar és környező nemzetek népzenéje is. Február 18-án mutatkoznak be a csólyospálosi közönségnek, ugyanis a hagyományos farsangi mulatságra meghívást kaptak a szervezőktől.

Népszerű színészünk, a Jászai Mari-díjas Straub Dezső folytatja a sort, aki a Csólyospálosi Hagyományőrző Asszonykórus meghívásának eleget téve, február 25-én a nyugdíjas bál keretei között lép színpadra.

 

Az előzőekben felsorolt előadók korábban még soha nem jártak Csólyospáloson, viszont Juhász Eszter és Kató Gábor már igen, ezúttal a Sergő Zenekar tagjaiként térnek vissza. Az igényes népzenét játszó formáció a március 4-én megrendezendő Tavaszköszöntő Zenei Fesztiválon ad koncertet.

 

Fenyő Miklós felfedezettje, Szandi május 1-jén, a majális alkalmával szórakoztatja majd a Közösségi Ház udvarába ellátogatókat.

További friss hírek