Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó az esélyegyenlőség jegyében

 

Buli, koncertek, sport, túra, család, természet, esélyegyenlőség, segítség és még nagyon sok minden belefér egy oldalkocsis találkozóba! Különleges emberek különleges hobbija ez, amivel rengeteg örömet tudnak szerezni maguknak és másoknak egyaránt! Évente egyszer ez a sok csodabogár találkozik Kiskunfélegyházán és egyre többen csatlakoznak hozzájuk erre a hétvégére motorral, vagy nélküle, náluk ez nem számít!

A harmadik nemzetközi Oldalkocsis Találkozónak ad otthont a kiskunfélegyházi Parkerdő augusztus 11.-tól 14.-ig. A találkozóra tavaly több, mint háromezer felnőtt és gyermek volt kíváncsi, a szervezők idén is számítanak további létszámnövekedésre a visszajelzések alapján. Kiskunfélegyházát az érdekes és látványos külföldi és hazai oldalkocsis fogatok sokasága mellett a rendezvény gyermek- és családbarát kialakítása, valamint a helyi mozgáskorlátozott, szociális és gyermekvédelmi egyesületek részvétele emeli ki a motorostalálkozók sorából az esélyegyenlőség jegyében.
A találkozón idén a színvonalas családi programokon, koncerteken, a játékvilágon, a gyermekmotoroztatáson, az oldalkocsis kiállításon és szépségversenyen, az oldalkocsis és egyéb motoros kaszkadőr bemutatókon és a környék nevezetességeihez vezetett motoros túrákon túl egyre komolyabb szakmai programok is várják az érdeklődőket.

A résztvevők megtekinthetik oldalkocsis világjárók túrabeszámolóit, magyar oldalkocsiépítők előadásait, mint például Illés Csaba, a dönthető, Schwenker típusú fogatok hazai szakértője prezentációját. A rendezvény történetében először jelennek meg külföldi kiállítók, abból is rögtön három. A német Motek és BVHK, valamint a holland Tripteq oldalkocsi manufaktúrák képviseltetik magukat a kiállító térben előadásokkal és próbamotorozással. A nyugaton évtizedek óta töretlen sikerrel működő oldalkocsis motorépítő cégek Kiskunfélegyházán tudnak legkönnyebben piacot nyitni kelet felé, itt találkozhatnak számos, a keleti blokk szinte összes országából érkező három kerék fanatikussal.

A magyar oldalkocsis társadalom nagy érdeklődéssel figyeli a hazai motorépítő műhelyek munkáját, hiszen oldalkocsis motor sorozatgyártás Európában jelenleg nincs, így minden újabb kigördülő oldalkocsis fogat egyedi építésként készül hazánkban is. A találkozó keretein belül ezért először kerül megrendezésre épített motorok összejövetele, ahova minden egyedi készítésű motort és építőjét várnak sok szeretettel a szervezők, legyen az chopper, bobber, cafe racer, flat tracker, bagger, scrambler, streetfighter vagy akár trike. Természetesen az építések is megmérettetik majd magukat a közönség és a szakmai zsűri szavazatai alapján.

rollupmotorosnsp2016

Információ:
Ónodi Árpád
III. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó
06208016034

oldalkocsis.hu

További friss hírek