Nem jár novembertől az utazási kedvezmény!

image

Október 31-én járnak le a korábbi diákkedvezmények.

November 1-től már nem jár kedvezmény a vonatokon azoknak az utazóknak, akik tanév elején még olcsóbb menetjegyet vehettek a 2013-2014 évi, illetve a 2013-2014. II. félévi diákigazolvány-matricákkal, ezek ugyanis 2014. október 31-én lejárnak.

November 1-től csak érvényes diákigazolványra jár a kedvezmény, így érdemes mielőbb beszerezni a közoktatásban érvényes 2014-15-ös tanévi, illetve a felsőoktatásban érvényes 2014-2015-ös tanév I. félévi matricákat.

A MÁV-START vonataira 50%-os kedvezménnyel válthatnak menetjegyet a diákok, illetve a közoktatásban és a felsőoktatásban részt vevő nappali és esti tagozatos tanulók 90%-os havi, félhavi, valamint 30 napos bérletet vásárolhatnak a lakóhelyük vagy tartózkodási helyük és az oktatási intézményük székhelye, illetve gyakorlati képzésük helyszíne között.

A kedvezmények igénybe vételének azonban alapvető feltétele az érvényes diákigazolvány vagy az oktatási intézmény által kiállított, ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolás.

A tanköteles tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is használható azon tanévet követő október 31-ig, mely tanévben a tanuló a tanköteles kor felső határát betölti, de a közoktatásban a 2013-2014. évi, a felsőoktatásban pedig a 2013-2014. II. félévi matricával érvényesített diákigazolványok érvényessége 2014. október 31-én lejár.

A MÁV-START emiatt arra hívja fel a diákok figyelmét, hogy a kellemetlenségek elkerülése érdekében időben újítsák meg diákigazolványuk érvényességét, a megállapított menetdíj vagy pótjegy árán felül ugyanis 8000 forintos pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvénytelen kedvezményre jogosító igazolvánnyal, igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát az előírt módon igazolni nem tudja.

femina.hu

majsainfo

További friss hírek