40 millió segélyre, jegyzői jó tanács, majsai Guiness-rekord

Nézzen bele az e heti MajsaInfóba!

Jelentősen átszabják a segélyezési rendszert március 1-től – írja a MajsaInfo. Lesznek olyan támogatási típusok, amelyek kikerülnek az önkormányzatok hatásköréből, másokat viszont az eddigieknél részletesebben szabályozhatnak helyben. Majsán például a tervek szerint előzetes környezettanulmányt is végezhet a hivatal a kérelmek elbírálásánál. A város egyébként nem költene többet az állami normatívánál, ami körülbelül 40 millió forint. Részletek a MajsaInfo kedden megjelenő legfrissebb számában.

A majsai hetilapban arról is olvashatunk, hogy országos elismerést kapott a járás polgárőr koordinátora. Mint Bera Tamás a lapnak elmondta, a jövőben még közvetlenebb kapcsolatra törekszenek a helyi lakosokkal, és szeretnék a gimnazistákkal is megismertetni a polgárőri munkát.

Minden hajnalban fut, rajong a régiségekért és kellemes emlékei vannak Majsáról – többek között ezt írja a MajsaInfo a város új jegyzőjéről. Tóth-Péli Emőke a lapnak többek között arról is nyilatkozott, hogy milyen benyomásokat szerzett az első majsai testületi ülésen, illetve elmondta, hogy szerinte mi a település fejlődésének első számú feltétele.

cimlap

Guiness-rekordra készül Kiskunmajsa – derül ki a MajsaInfo legfrisebb számából. A május 1-re tervezett „retró majális” keretében a szervezők szeretnék összehozni, hogy 2500 ember 25 percen keresztül járjon csárdást. A lapból az idei évre tervezett kulturális programokról is tájékozódhatnak.

A MajsaInfo sportrovatában olvashatnak arról is, hogy megkezdték a tavaszi menetelést a helyi kézilabdázók. A lap részletesen beszámol a Tigrisek és a Vadmacskák hétvégi szerepléséről.

A MajsaInfo legfrissebb száma kedden reggel jelenik meg, és megvásárolható az ismert árusító helyeken.

MajsaInfo

 

További friss hírek