Navracsicsra hivatkozott Zsanán, most bíróság előtt áll

justice2Ma folytatódik Kecskeméten dr. SZ. J. büntetőpere, aki egy közúti igazoltatás során politikai befolyásával fenyegetőzött, hogy megakadályozza az ittas barátja elleni eljárást.

Az eset még tavaly január elején történt: a kiskunhalasi rendőrök Zsanán közúti ellenőrzés alá vonták a T. Z. által vezetett gépkocsit. Miután kiderült, hogy a sofőr ittasan ült a volán mögé, közölték vele, hogy a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra fogják előállítani hiteles légalkohol mérés céljából.

Ekkor lépett akcióba az anyósülésen helyet foglaló vádlott, dr. Sz. J., aki az autóból kiszállva közölte a rendőrökkel, hogy ő dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter tanácsadója, illetve a Belügyminisztériumban dolgozik magas beosztásban, ezért a rendőri intézkedéstől tekintsenek el, hiszen úgyis ‘elintézi az ügyet’.

Amikor a rendőrök folytatva az intézkedést felszólították T. Z-t, hogy üljön be a rendőrautóba, Sz. J. megfenyegette őket, hogy az intézkedésük miatt “nem sokáig lesznek már rendőrök”, és magas befolyására hivatkozott.

A vádirat szerint Sz. J. valóban hivatalos személy – a miniszter irányítása alá tartozó Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában dolgozik hatósági ügyintézőkén -, ám ez csak súlyosbított a helyzetén, hiszen így hivatali visszaélés bűntette miatt kell felelnie.

T. Z. ellen egyébként ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés vétsége miatt indult nyomozás, az ügyészség az ő esetében közérdekű munka kiszabását indítványozza.

MajsaInfo

További friss hírek