“Nagy feladat lesz a majsai fürdő” Fórumot tartott Patkós Zsolt

Kedden este lakossági fórumot tartott Patkós Zsolt, ahol vendégei voltak Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője és Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese.

„Szolgáltató polgármesteri hivatalt és egy befektetőbarát önkormányzatot szeretnénk létrehozni, ez a két legfontosabb célunk” – mondta a Konecsni György Kulturális Központban Patkós Zsolt, a Fidesz-KDNP-NF-ÉK polgármester-jelöltje. Mint mondta, probléma nincs, csak feladat, viszont abból sok: példaként említette a közrend-közbiztonság javítását, az útfejlesztéseket, illetve az intézmények fejlesztését, illetve ígérete szerint a civilekkel és a vállalkozókkal is javítani szeretnék az együttműködést.

Megjegyezte: a nem önálló településrészek, Kígyós, illetve Bodoglár is fontosak annyira mint a Béke téren élők, ezért az ő gondjaikkal is szeretnének foglalkozni, és nem csak a választási kampányban.

Azt is hangsúlyozta, hogy amennyiben bizalmat kapnak a választóktól, a fejlesztés mellett a felzárkóztatásra is hangsúlyt tesznek. „Dolgunk lesz mindazokat segíteni, akik nem halat akarnak, hanem hálót” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a cigányság nem probléma hanem lehetőség a város számára.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese felszólalásában többek között kiemelte: az Orbán-kormány 1300 milliárd forint önkormányzati adósságot vállalt át, hogy a településeknek nagyobb mozgástere legyen, valamint elindította a Modern Városok és a Magyar Falu programokat.

Mint mondta, Kiskunmajsa is számos megvalósult vagy folyamatban lévő fejlesztésre kapott pályázati támogatást, megemlítette egyebek mellett az óvodaépítést és az iskolafelújításokat, a főút felújítását, a mentorház kialakítását, illetve a városközpont átépítését.

Az államtitkár szólt továbbá a közbiztonságról is, megemlítve, hogy 2010-hez képest kevesebb mint felére csökkent az elkövetett bűncselekmények száma, ami a 6000 új rendőrnek, a 6800 új rendőrségi járműnek és a rendvédelmi béremelésnek is köszönhető.

„A mostani választás tétje, hogy lesznek-e olyan vezetők a településeink élén, akik alkalmasak a vezetésre, akik bizonyították, hogy az építésben érdekeltek, nem a marakodásban” – buzdította szavazásra a jelenlevőket, megjegyezve, hogy amennyiben „győzünk, az építkezés folytatódhat”.

Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője beszédében megemlékezett a rendszerváltás előtti időkről, kiemelve a Majsához fűződő emlékeit. „A választókerületem csodálatos hely, szellemi szülőföldem, Majsa ezen belül egy külön kincs” – jegyezte meg, majd Patkós Zsolt polgármester-jelöltet méltatta.

Hét éve ismerem polgármester urat, és feltűnt, hogy van politikai ritmusérzéke. Ha valamit elképzelt, a maximumot tervezte el, és utána volt önfegyelme ahhoz, hogy a megvalósításban megtaláljuk a menetrendet” – fogalmazott, kiemleve a Kiskun Emlékhely létrehozását, amely egy „olyan csoda a térségben, amely joggal vonzza a látogatókat”.

Lezsák Sándor szerint Szankon „siratják” a távozó Patkós Zsoltot, ami „jó jel”, majd hozzátette: az utód is jó, alkalmas lesz arra, hogy Szank erősödjön. A polgármester-jelöltet és csapatát arra buzdította, hogy fogalmazzák meg a maximális programot, és csináljunk ebben egy menetrendet”.

Kiemelte egyebek mellett, hogy „nagy feladat lesz a fürdő, meg fogunk tenni mindent annak érdekében, hogy megkapja azt a lehetőséget, ami szolgálja a település egészét”.

A lakossági fórum végén Patkós Zsolt bemutatta Fidesz-KDNP-NF-ÉK képviselő-jelöltjeit.

S. I.

További friss hírek