Nagy bajban a keceli polgármester

haszillóHaszilló Ferenc, Kecel polgármesterének kizárását kezdeményezi a Fideszből a kormánypárt választókerületi elnöke és regionális igazgatója, egyúttal felkérik a városvezetőt, hogy polgármesteri mandátumáról mondjon le. Az erről szóló közleményt kedden jutatták el az MTI-hez.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke, valamint Kerényi János regionális igazgató közleménye hivatkozik arra, hogy hétfőn nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen Haszilló Ferenc, Kecel újraválasztott Fidesz-KDNP-s polgármestere egy újságíróval beszélget.

“A leközölt hangfelvételen elhangzó, emberi méltóságot durván sértő, társadalmi csoportokat kirekesztő és megalázó mondatok nem méltóak egy polgármesterhez és a Fidesz Magyar Polgári Szövetséghez. Ezért kezdeményezzük Haszilló Ferencnek a Fideszből történő kizárását és egyúttal felkérjük polgármester urat, hogy a megszerzett mandátumáról azonnali hatállyal mondjon le” – olvasható a közleményben.

Haszilló Ferencet az október 12-ei önkormányzati választáson harmadszorra, mindössze 14 szavazat különbséggel választották meg Kecel polgármesterének.

A magyarnarancs.hu írta meg először, hogy egy a birtokába került, még 2012-ben készült hangfelvétel szerint a polgármester kivégzésekről beszél, zsidózik és cigányozik.

A portálnak a helyi média egyik korábbi munkatársa azt állította, Haszilló hallható a felvételen, amit szerinte egy véletlenül bekapcsolva maradt mikrofon rögzített egy interjú után.

A kiszivárgott felvételen Haszilló Ferenc folyamatosan rasszista módon beszél, azt mondja, szerinte a kétharmados többségnek vissza kellene állítania a halálbüntetést, mert ő nemzetárulás miatt kivégezne öt-hat embert, méghozzá tarkón lövéssel. Beszél arról is, szerinte nagyon sok dologban igaza van a Jobbiknak, a Fidesz háromnegyedét pedig kitenné a pártból.

Az MTI próbálta elérni a polgármestert, de a mobiltelefonja ki van kapcsolva. A keceli polgármesteri hivatalban azt a tájékoztatást adták, hogy Haszilló Ferenc hétfőn szabadságot vett ki, ők sem érik el.

MTI

majsainfo

 

 

További friss hírek