Mutatjuk, hogyan segíthet

 

A viharos, hideg, szeles, esős, havas időjárás miatt nagy bajban vannak a fecskék. A Mályi Madármentő Állomás felhívását közöljük:

A hideg miatt a repülő rovarok száma megcsappan és vele együtt az Afrikából hazatért fecskék is bajba kerülhetnek, mivel nem tudnak táplálékhoz jutni. A havas, szeles, esős időjárás miatt legyengülnek és leesnek a földre vagy a fészkükbe bújva kihűlnek és elpusztulnak. Aki ilyet tapasztal kérjük nézzen szét a környékén, hogy nincsenek e leperegve fecskék.

Ha ázott, kihűlt fecskét találunk tegyük őket dobozba, aminek az aljára tegyünk több réteg papír törlőkendőt. A doboz oldalára fúrjunk szellőző lyukakat. Vigyük be a lakásba és tegyük meleg helyre őket 26-30 fokra. Tegyünk a doboz fölé melegítő lámpát. Ha a papírtörlő átázott cseréljük ki alattuk. Ha a mentett fecskék között találunk ájult haldokló állásra járásra képtelen madarat, akkor akár alacsony fordulatú hajszárítóval is átmelegíthetjük ügyelve arra nehogy megégesse a madarat a forró levegő.

Ne kezdjük el etetni őket magokkal, csontkukaccal, kenyérrel, ropival, parizerrel hasonló felvágottakkal. Ne itassuk! Etetésükkel és további ellátásukkal kapcsolatban keressenek minket a 06 30 689 2727-es telefonszámon. Ha kéri visszahívjuk!!!


Bármilyen más bajba jutott fióka vagy madár esetén is segítünk!!!
A fiókamentéssel és madármentéssel kapcsolatos applikációnk is segítségünkre lehet ami letölthető a Google Play áruházból:
https://play.google.com/store/apps/details…

Egy telefonhívás is életet menthet!

Mályi Madármentő Állomás facebook oldal 

További friss hírek