Mesemondók Kistérségi Találkozója a Városi Könyvtárban

Az idei esztendőben is megrendezésre kerül a kecskeméti Katona József Könyvtár által meghirdetett mesemondók találkozója, amely a megye településeiről, kistérségeiből továbbjutó első helyezett versenyzőket várja a megyei találkozóra.

A Kiskunmajsai Kistérség iskoláinak legjobbjai kerültek a járási döntőbe. A versenykiírás szerint az alsó és felső tagozat külön kategóriában induló diákjai mérték össze tudásukat. Gratulálunk minden mesemondónak és felkészítő pedagógusnak, hozzátartozónak! Sok sikert kívánunk a megyei döntőbe jutott diákoknak! Köszönjük az iskoláknak a gyermek- és meseirodalom népszerűsítését, elmélyítését – hagyományápolását. Hiszen:

„A meséket évezredeken keresztül a közösség tartotta életben. Ha az emberek összejöttek, a történetek előbb-utóbb előkerültek. Később aztán minden együtt tűnt el. A mese alapvetően közösségi műfaj. Ha nincs közösség, nincs megtartó erő, nincs közös emlékezet és nincs közös szándék a történetek megőrzésére, akkor ezek el fognak tűnni. Ezért is gondolom, hogy mégiscsak jó, hogy a mesék a gyerekszobába kerültek. Van, aki vigyázzon rájuk. Amikor gyerekeknek mesélek, mindig elmondom nekik, hogy rajtuk múlik, megmaradnak-e a mesék. Persze szerencsére most is vannak felnőtt mesemondók, és egyre több helyen újraéled a mesemondás hagyománya is…” Boldizsár Ildikó – meseterapeuta

Ennek szellemében indítottuk el a mai mesés napot. Ünneplőben volt minden gyermek és felnőtt ruhácskája és lelke. Nagyon szép mesemondások hangzottak el. Az értő közönség mindenkit nagy tapssal jutalmazott. Az idei évben voltak beteg diákok. Jobbulást kívánunk! A zsűri nemes és nehéz munkáját köszönjük:

Kitl Valéria – Arany János Általános Iskola – Kiskunmajsa

Laszák Andrea – Szt. Gellért Katolikus Általános Iskola – Kiskunmajsa

Martusné Dávid Erika – -Szt. Ágoston Általános Iskola – Kömpöc

Toldi Csaba – Szt.  László Általános Iskola – Jászszentlászló

Az idei esztendőben az alábbi eredmények születtek: szeretettel gratulálunk minden résztvevőnek és helyezettnek, győzteseknek, különdíjasoknak!

Alsó tagozat:

1. helyezett: Toldi Níla – Szt. László Általános Iskola – Jászszentlászló

2. helyezett: Bencsik Bettina – Szt. Gellért Katolikus Általános Iskola – Kiskunmajsa

3. helyezett: Sándor Áron – – Szt. Gellért Katolikus Általános Iskola – Kiskunmajsa

Különdíj: Lakatos Mendel – Arany János Általános Iskola – Kiskunmajsa

Felső tagozat:

1. helyezett: Péntek Zoé – Arany János Általános Iskola – Kiskunmajsa

2. helyezett: Tisóczki János – Szt.László Általános Iskola – Jászszentlászló

3. helyezett: Ruskó Rebeka – Arany János Általános Iskola – Kiskunmajsa

Különdíj: Bozóki Ábel – Szt.László Általános Iskola – Jászszentlászló

A Kistérségi Mesemondók találkozóját dr. Törökné Kuklis Edit szervező-gyermekkönyvtáros 77-szer mondott varázsigével és meselánccal fűzte a gyerekekkel együtt koszorúvá.

A mesetarisznyát az idei évben a Kistérségi Mesemondók Találkozójáról Péntek Zoé és Toldi Níla vihetik át az – Üveghegyen innen és az Óperenciás tengeren is túl – ahol a Kecskeméti Hírős Város várja mesebeli palotában Bács-Kiskun megye legjobb mesemondóit.

Helyszín: Katona József Megyei Könyvtár

Kívánunk sok szerencsét! Fuss el véle!

A győztes népmesék:

A három együgyű lány

A két kövér barát

Forrás: vkmajsa.hu

További friss hírek