Megszállja a rendőrség a déli és keleti határt

Kép: Juhász D. Géza, Halasinfo

Célzott ellenőrzést végeznek a román, szerb és horvát határnál – adta hírül az mfor.hu.

Célzott határforgalom-ellenőrzéseket végez a rendőrség a következő hetekben a román, szerb és horvát határ mentén – derül ki a belügyminiszter utasításából, amely a Hivatalos Értesítő legfrissebb számában jelent meg.

Az ellenőrzést a schengeni, külső magyar-szerb határátkelőhelyek kilépő-belépő, valamint a magyar-horvát és a magyar-román határátkelőhelyek belépőhelyein végzi a rendőrség, mégpedig két ütemben: először április 12. és május 5. között, majd június 14. és szeptember 15. között.

Az alábbi átkelőhelyeket érinti az intézkedés:

Magyar-szerb határszakaszon a Röszke-Horgos közút és autópálya, valamint a Tompa-Kelebia közút, a magyar-horvát határszakaszon Letenye II-Gorican autópálya és Udvar-Dubosevica közút, a magyar-román határszakaszon Ártánd-Bors közút, Csanádpalota-Nagylak autópálya, Csengersima-Petea közút, Kiszombor-Cenad közút, Nagylak Nádlac közút, Vállaj-Urziceni közút.

Az intézkedés oka nem derül ki a BM utasításából, de tekintettel az érintett határszakaszokra, feltételezhető, hogy egy újabb, Görögország felől várható menekülthullámra készül fel a rendőrség – írja az Mfor.

További friss hírek