Megmutatjuk: ezt üzente az Iszlám Állam Zsanának + videó

 

Visnyei Miklós polgármester testvérlapunkról értesült arról, hogy feltörték a honlapjukat. Most megmutatjuk, hogy mit üzent az Iszlám Államot reklámozó hacker. Az ügy már a rendőrségen van.

Mint tegnap este a Halasinfo elsőként megírta, feltörték Zsana önkormányzatának honlapját. A zsana.hu címen mindössze egy terrorista fegyveres képe látszott, illetve a hacker “neve” és még ennyi: I love IS. Az ügy azért keltett nagy érdeklődést – testvérlapunk cikkét számos országos honlap is átvette -, mert Zsana mellett található az ország legnagyobb gáztározója.

is
Így nézett ki a feltört honlap.

Az ügyben megkerestük Visnyei Miklós polgármestert, aki elmondta, a Halasinfóról értesült arról, feltörték a honlapjukat. Egyből bejelentést tett a szolgáltatónál, illetve a rendőrségen. Rendszergazdájuk pedig helyreállította az eredeti oldalt.

A feltört honlapra feltöltött üzenet forráskódjában – még mielőtt letörölték volna – a Halasinfo talált egy Youtube-os linket is. A videót megnyitva fotókból összeállított fotómontázs látható, alatt pedig egy arab nyelvű dal szól, amelynek szövegéből többször ki lehet hallani a “dzsihád” szót.    A fotókon többek között fegyveres felnőttek és gyerekek láthatók, valamint néhány véres jelenet is – ezért megtekintését csak erősebb idegzetű olvasóinknak javasoljuk. (A videót eddig csaknem 30 ezren tekintették meg.)

A cikk kapcsán a Klubrádió megszólaltatta Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértőt, aki elmondta, Zsana honlapjának feltörését nem tartja veszélyes támadásnak, vagy annak előjelének. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a terrorfenyegetettség nő, ezért a szolgálatoknak jobban kell figyelniük.

Halasinfo/MajsaInfo/Sebestyén István

 

További friss hírek