Megint segély: ezt igényelheti a járástól

 

Március 1-től jelentősen átalakul a szociális ellátások rendszere, melynek következtében az önkormányzatoktól teljes mértékben átkerül az aktív korúak ellátása a Járási Hivatal hatáskörébe.

Március 1-től az alábbi ügyekben fordulhatnak a Kiskunmajsai Járási Hivatal (Kiskunmajsa, Bajcsy-Zs. u. 10.) Hatósági Osztályának szociális ügyintézőihez, vagy a települési ügysegédekhez:

  • aktív korúak ellátása (foglalkoztatást helyettesítő támogatás, egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás)
  • közgyógyellátás
  • egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság
  • időskorúak járadéka
  • alanyi ápolási díj

Fontos, hogy a fenti támogatások igénybevételéhez rendelkezni szükséges számlaszámmal, vagy olyan pontos lakcímmel, ahol ténylegesen tartózkodik az ügyfél, annak érdekében, hogy az ellátását időben megkapja. A Járási Hivatalban nem történik helybeni kifizetés, mivel a támogatást ugyan helyben állapítjuk meg, de a teljesítéséről, a kifizetésről a Kormányhivatal rendelkezik.

Kérjük, hogy azon személyek, akiknek február 28-án megszűnik a közfoglalkoztatása, fáradjanak be a Munkaügyi Kirendeltségre és amennyiben nem állapítanak meg álláskeresési ellátást, akkor az ott kapott hatósági bizonyítvánnyal jelenjenek meg a Járási Hivatalban a jogosultságuk megállapítása érdekében.

A járásunkhoz tartozó településeken (Csólyospálos, Kömpöc, Szank, Jászszentlászló, Móricgát) ügysegédek heti rendszerességgel ügyfélfogadást tartanai a polgármesteri hivatalokban, akikhez kérelmeiket szintén beadhatják az alábbi időpontokban:

Kedden:

900 – 1100 óra: Szank

1130 – 1230 óra: Móricgát

1300 – 1500 óra: Jászszentlászló

Szerdán:

830 – 1030 : Csólyospálos

1100 – 1200 : Kömpöc

Kérjük, amennyiben a jogosultság megállapításához szükséges adataikban változás következik be, azt 15 napon belül hozzánk jelentsék be.

Kérdéseikkel és kéréseikkel forduljanak hozzánk bizalommal.

Dr. Kiss Melinda

járási hivatalvezető

További friss hírek