Március végén adják át a majsai Mentorházat

A házban a hátrányos helyzetű családok kaphatnak majd segítséget.

Március 29-én (pénteken) 10 órakor kerül sor a kiskunmajsai Mentorház átadására. A Szabadkai út 60. alatt található épületet egy családi házból alakították át. A ház a hátrányos helyzetű családok számára – felnőttek és gyermekek egyaránt – kínál majd képzési programokat, szakköröket, korrepetálást, közösségépítő eseményeket az úgynevezett Mentorprogram keretében (ami az EFOP 1.5.3-16-2017-00009 projekt része).

Mint Fülöpné Kiss Katalin szakmai vezető hangsúlyozta: a hétköznap 9 órától 19 óráig, valamint szombaton délelőtt nyitva álló épületben a program mentorai nyújtanak majd segítséget a rászorulóknak a legkülönfélébb területeken, legyen a szó a mindennapi higiéniáéról, a pénzkezelésről vagy éppen a munkaerőpiacon való elhelyezkedésről. Itt kap majd helyet a roma táncoktatás, és lesz többek között kungfu szakkör is, de egy konyhakert révén a gazdálkodás alapjait is megtanulhatják az érdeklődők. A hosszabb nyitva tartással – ami igény szerint változhat -a gyerekek számára szeretnének biztosítani a szabadidő hasznos eltöltését.

A mentorházba nem csak romákat, és nem csak a programban már résztvevő családokat várják, hanem mindenkit, akinek segítségre, tanácsra vagy közösségre van szüksége. Fülöpné Kiss Katalin hozzátette: a pályázati program december végéig tart, de további három éven keresztül kötelezően folytatni kell a projektet. Hogy van-e mód a működtetésre a három év elteltével is, az az önkormányzat döntéseitől is függ.

További friss hírek