Majsára figyelnek az európai kempingezők

eurally201451Holnaptól öt napon keresztül  a Jonathermál Fürdő ad otthont az 53. Europa Rally Nemzetközi Kempingtalálkozónak.  

54 évvel ezelőtt határozták el a nemzetközi kempingezők Európában, hogy minden Pünkösdkor összejönnek különböző országokban, hogy összetartozásukat kifejezve együtt örvendjenek, és ünnepeljenek. Ilyenkor már napokkal előbb elindulnak a résztvevők autóikkal, karavánjaikat vontatva, illetve lakóautóikkal az adott, (évekkel előbb kiválasztott) helyszín felé. Vannak olyanok, akik ahogy kitavaszodik, útnak indulnak és az útjukba eső számukra érdekes helyeken hosszabb-rövidebb időt eltöltve érkeznek a találkozó helyszínére. Ez idáig 13 ország rendezett ilyen találkozót. Legtöbbször 13 alkalommal Németországban, 12 alkalommal Hollandiában 11 alkalommal Franciaországban került erre sor.

Az idén a magyarországi Kiskunmajsa ad otthon e jelentős kempingtalálkozónak. Utoljára itthon 2003-ban Mezőkövesden láthattuk vendégül Európa kempingezőit. Ekkor 418 család jelent meg a rendezvényen és látogatott Magyarországra Európa 18 országából, a Zsóry-fürdő melletti kempingbe. E találkozó megrendezésének jogát a nemzetközi szervezetekben résztvevő klubok, vagy azokat tömörítő szövetségek, civil szervezetek pályázhatják meg. 2012-ben a Magyar Kemping Egyesületek Országos Szövetsége (MAKEOS) – a magyar kempingezők óhajára – nyerte el a rendezés jogát. Szövetségünk az olaszországi Velence melletti Cavallino kempingjében vehette át a stafétát, ahol nagy tetszést arattak a Majsai néptáncos fiatalok.

A tavalyi találkozón 23 magyar család vett részt a több ezer személyt befogadó hatalmas kempingben. Az ott lévők többsége lelkesen készül a délalföldi régiót reprezentáló, Magyarországot népszerűsítő kempinges rendezvényre. Sokan már decemberben jelezték részvételi szándékukat. A maroknyi szervező nem nyugodhat, amíg az esemény sikeresen le nem zajlik. A környéket bemutató számos vezetett, buszos, kerékpáros és gyalogos túrát, kirándulást ajánlunk az ide érkezőknek. Minden nap színvonalas kultúr program várja a visszatérőket.

A kemping területén bemutatjuk a hazai folklórt, gasztronómiát, fürdő kultúrát. A résztvevők élvezhetik a gyógy- és velnesz szolgáltatásokat, valamint élményfürdőzésben lehet részük. A különböző kirándulások elviszik a résztvevőket hazánk történelmét, kultúráját bemutató helyszínekre: Bajára, Budapestre, Bugacra, Kalocsára, Kecskemétre, Kiskunhalasra, Ópusztaszerre, Szegedre. A szűkebb környezetet a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őreinek szakszerű irányításával ismerhetik meg az ide látogatók.

A rendezvény fővédnöke a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója Denéné Tóth Marianna.

A fővédnök, az önkéntesek, a rendezők, szervezők, résztvevősegítők, a vendéglátók, és a helyszínt biztosító kemping dolgozói mind egy cél érdekében tevékenykednek, hogy az ide látogatók hazánk jó hírét öregbítve, élményekben gazdagodva térjenek majd haza, és visszavágyva ismét ellátogatva, rendszeres vendégeivé, barátaivá váljanak e csodálatos – általuk még kevésbé ismert – régiónak.

majsainfo

MajsaInfo

 

További friss hírek