Majsán is megszállnak a szekértúrás sziládysok

Szekértúra a kiskunhalasi Szilády Áron Református GimnáziuEkhós szekérrel indultak útnak diákok és tanárok Debrecenből Kiskunhalasra.

1664-ben is így érkeztek a Debreceni Református Kollégiumból a tanárok, hogy megalapítsák a halasi gimnáziumot. A küldöttség a tervek szerint 8 nap alatt teszi meg a 280 kilométeres túrát.

A kiskunhalasi református gimnázium 350 éve a debreceni kollégium tagiskolájaként alakult. „Ha már az iskola onnan jött, akkor jöjjünk el korhű módon Debrecenből Kiskunhalasra, jelképesen megjelenítve a 21. században azt, hogy innen jöttünk, a gyökereinket ebbe a földbe eresztettük” – fogalmazott a HírTv-nek Nyeső Ágnes iskolalelkész.

A lovaskocsin 8  diák és felnőtt kísérőik utaznak. Két napos váltásban összesen 32 diák vesz részt az érdekes programon. Napi 30-40 kilométer megtétele után az adott településeken éjszakáznak. A csapat hétfőn indult útnak a Debreceni Nagytemplom mellől, és terveik szerint június 2-án a kora délutáni órákban érkeznek a Szilády Gimnáziumhoz. Az utolsó előtti állomás Kiskunmajsa lesz.

Útvonal:
– Debrecen
– Földes
– Füzesgyarmat
– Gyomaendrőd
– Szarvas
– Szentes
– Ópusztaszer
– Kiskunmajsa
– Kiskunhalas

alfagsm_2

MajsaInfo/HírTV/HalasInfo; Fotó: MTI

További friss hírek