„Majsán a legfontosabb a közbiztonság javítása”

Interjú Kollár Lászlóval, a Jobbik országgyűlési képviselő-jelöltjével.

Miért vállal valaki képviselő-jelöltséget, ha előre lehet tudni, hogy a Fideszen kívül aligha teremhet másnak babér?

Ezzel egyrészt nem értek egyet. A hódmezővásárhelyi példa mutatja, hogy még „ősfideszes” térségekben is van keresnivalója az ellenzéknek – főleg a Jobbiknak. Gyakorlatilag mi találtuk meg a vásárhelyi jelöltet és mi segítettünk kampányolni. A Jobbik ma a legnagyobb ellenzéki erő, ha valaki tényleg kormányváltást akar, akkor ránk érdemes szavaznia.

Az utóbbi 30 évben a fideszes képviselők vajmi keveset adtak hozzá ehhez a térséghez, a Lakitelek Népfőiskola és az arra kapott 15 milliárd forint aligha szolgálja az itt élők érdekeit. Az én vállalásom az, hogy egy gyökeresen más jellegű, korrupció és kompromisszum mentes képviseletet honosítok meg. Erre a megalkuvás mentességre törekedtem az elmúlt 8 év során a testületi munkám során is. Az önkormányzati, intézményi, vállalkozói, vagy akár személyes problémákat direktben igyekszem képviselni a kormány és a törvényhozás felé. Részemről nem egy jó pártkatona fog bekerülni a parlamentbe, hanem egy olyan harcos személyiség, aki mindent megtesz azért, hogy élhető legyen a régiónk.

A céljaim közé tartozik többek között az úthálózat megújítása, az önálló félegyházi kórház visszaállítása ambulanciával, bel- és gyermekgyógyászattal és szülészettel. Országos egészségügyi képző programmal orvosolnánk a szakember hiányt. De szeretném helyzetbe hozni a térségbeli vállalkozókat is: a jövendő Jobbik kormány a hazai gazdasági szereplőkkel akar stratégiai partnerséget kötni, az ő lehetőségeiket akarjuk bővíteni, nekik akarunk kedvezményeket, lehetőségeket biztosítani.

Ahhoz, hogy Jobbik kormány legyen, alighanem még sok víznek le kell folynia a Dunán – legalábbis a számok ezt mutatják. Hogyan áll az ellenzéki összefogás ebben a választókerületben?

Hódmezővásárhelyen bebizonyosodott, hogy a közvélemény-kutatások erősen kozmetikázva vannak, ezekből nem érdemes kiindulni. A magam részéről egyre nagyobb felháborodást tapasztalok a kormánnyal szemben – ezeknek a választóknak azt tudom ígérni, hogy párthovatartozástól függetlenül fogom őket képviselni. A Jobbik kijelentette, hogy pártokkal nem hajlandó összefogni. Ez alól kivétel az LMP, az egyetlen 21. századi párt a Jobbik mellett. De a visszalépés egyik oldalon sincs napirenden.

Majsán melyek a Jobbik top témái?

Az egyik legfontosabb a közbiztonság javítása. Tűrhetetlen állapot, hogy nem lehet felszámolni a drogterjesztést és az ennek nyomán jelentkező erőszakos cselekményeket. Egy turizmusra hangsúlyt fektető városban ez alapvető fontosságú. Nem véletlenül hívtuk meg március 19-re Toroczkai Lászlót, aki ebben a témában az egyik leghitelesebb polgármester.

A másik kiemelt terület az idegenforgalom. Szeretnénk Félegyháza, Majsa, Halas, Tiszakécske attrakcióit egybefűzni, kiegészítve Bugaccal és Ópusztaszerrel. Szerintem nagy távlatok vannak a lovas-, illetve kerékpáros turizmusban. Továbbá kiváló irány lehetne a sportturizmus, igaz ehhez szükség lenne a térségben egy versenyuszodára és egy hozzá tartozó, magas színvonalú szállodára is.

További friss hírek