“Majsai” szírek: “inkább visszamegyünk Szerbiába”

 

Nem akarnak regisztrálni a Majsán elfogott szíriai migránsok. Közben újabb bevándorlók érkeznek Halas felől. 

Ma hajnalban a majsai taxiállomáson találtak rá egy csapat, magát szíriainak mondó bevándorlóra. Úgy tudjuk, egy-két személy elmenekült közülük. Négy férfit, egy nőt és egy csecsemőt viszont a halasi regisztrációs pontra szállítottak a rendőrök.

Miközben a COOP áruház mellett a földön ülve várták, hogy mi történik majd velük, tört angolsággal szóba elegyedtek a MajsaInfo munkatársával. Állításuk szerint mindannyian Szíriából jöttek és Svédországba tartanak, ott élnek ugyanis a rokonaik. Szerbia felől érkeztek, de nem értettük pontosan hogyan, egy “white Ladát” emlegettek, és azt, hogy a 125 eurót és 100 dinárt kellett fizetniük, valamit három telefonjukat is oda kellett adniuk a fuvarért cserébe.

mig2

Kézzel lábbal magyarázták, hogy a velük lévő csecsemő beteg (neki egyébként a helyi romák adtak ruhát). Amikor pedig elmondtuk nekik, hogy regisztrálniuk kell magukat a közeli Kiskunhalason, felháborodottan tiltakoztak, mondván, ők ezt nem teszik meg. “Visszamegyünk Szerbiába” – jelentették ki.

Közben Majsa és Halas között három másik bevándorlót is láttunk, akik Majsa felé tartottak.

A városi Facebook-oldalon megjelent felhívás szerint kérik a lakosságot, hogy amennyiben újabb csoportokat, menekülteket tapasztalnak, látnak keressék az alábbi számon a segítséget:

Rendőrjárőr: 06-205395729
Polgárőrség: 06-306210457
Közterület-felügyelet: 06-703335971

MI

További friss hírek