Majsai kamera buktatta le a cserbenhagyót 

 

Értesülésünk szerint a kiskunmajsai köztéri kamerák felvételei segítségével kapták el azt a román kamionost, aki hétvégén halálra gázolt egy férfit Harkakötöny közelében. 

Mint arról beszámoltunk, szombaton éjjel halálra gázoltak egy 50 éves kiskunmajsai férfit Harkakötöny közelében, a Halas és Majsa közötti úton. Mint kiderült, az elkövető egy román kamionsofőr volt, aki megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, miközben a szerencsétlenül járt férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

A 41 éves sofőrt vasárnap este Dombóváron fogták el a rendőrök. Úgy tudjuk, a sikeres nyomozati munkában kulcsszerepe volt annak, hogy a kiskunmajsai köztéri kamerák rögzítik a településen közlekedő járműveket. A baleset időpontjából ugyanis ki lehetett kalkulálni, hogy milyen járművet kell keresni. A felvételek szerint a román kamionos Kömpöc felől érkezett Majsára, és meglehetősen tempósan haladva Halas felé távozott.

Úgy tudjuk, a nyomozás során a teherautó tachográfját is vizsgálták, amely során kiderült, hogy a baleset idején a sofőr lassított, szinte megállt, ám aztán mégis tovább hajtott. Ez arra utal, hogy észlelhette az ütközést, még akkor is, ha a láthatósági mellényt egyébként nem használó áldozatot nem vette észre.   

A román férfival szemben közúti baleset okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

A gyanúsított az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik – így tovább folytathatta az útját Angliába. 

MI

További friss hírek