Majsai gimi: Farkas Zoltán marad az igazgató

 

A Tomori Pálra átkeresztelt intézmény lelki igazgatója Kosik Sándor lett.

Az egyházi fenntartó Farkas Zoltán jelenlegi igazgatót bízta meg 2016. szeptember 1-től a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium intézményvezetői feladatának ellátásával – tájékoztatta a MajsaInfót Kerpits Miklós, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának (EKIF) elnöke.

A Dózsa György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium nevelőtestületi értekezletén, június 14-én Kosik Sándor esperes, plébános és Kerpits Miklós EKIF elnök a nevelőtestület előtt kihirdették, hogy a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye, mint intézményfenntartó döntése alapján a leendő Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium intézményvezetője – a többi újonnan átvett intézmény vezetői kinevezéséhez hasonlóan – egy évre Farkas Zoltán, jelenlegi intézményvezető úr lesz. Dr. Bábel Balázs érsek a középiskola lelki igazgatójának Sándor atyát nevezte ki.

Az értekezleten ismertették az egyházi átvétel soron következő feladatait, amelyeknek megvalósításához a fenntartó képviselői a jövőben az alkalmazotti közösség összetartó, egységes kiállását kérték. Farkas Zoltán igazgató megköszönte a fenntartó bizalmát, elmondta, hogy tisztában van szakmai felelősségével, igyekszik az új kihívásnak megfelelni. Az alkalmazotti közösség bevonásával, véleményének kikérésével alakítják ki az intézmény működésének új kereteit. Kérdés, észrevétel, javaslat a jelenlévők részéről nem hangzott el.

Az új fenntartó képviselői megköszönték a két intézményvezető-helyettes, Nyerges Benjamin és Telek András eddigi munkáját, segítőkészségét, kifejezésre juttatták, hogy a sok elismerésre méltó szakmai eredményt felmutató nevelőtestülettel együtt számítanak rájuk a továbbiakban is.

MI

További friss hírek