Majsai drog: a hetedikes-nyolcadikos gyerek még menthető

 

Rendhagyó prevenciós előadásokat tartottak majsai diákoknak.

Marosi Antal 23 évig volt gyilkossági nyomozó, jelenleg újságíróként dolgozik. Amikor tíz évvel ezelőtt hetedikes gyermekének az osztályában felütötte a fejét a drog, úgy gondolta, hogy a gyerek kérdéseit nem lehet válasz nélkül hagyni.

Ez a tapasztalat adta az indíttatást ahhoz, hogy diákoknak tartson drogprevenciós előadásokat országszerte – ezúttal Kiskunmajsán, a kulturális központban.

Mint az előadó a MajsaInfónak elmondta, nem a droghasználat megtiltására teszik hangsúlyt, hanem arra, hogy a gyermekek maguk döntsenek ebben a kérdésben, de tegyék ezt felelősséggel. Ennek érdekében tájékoztatják őket arról, hogy milyen következményei lesznek annak, ha kábítószerhez nyúlnak.

Szűcs Ágnes kiskunmajsai iskolai védőnő elmondta, a rendezvény a Bács-Kiskun Megyei Polgárvédelmi Szövetség szervezésében és támogatásával valósulhatott meg. Hozzátette: a rendhagyó előadás hatékonysága abban is lemérhető volt, hogy a gyerekek néma csendben hallgatták végig Marosi Antalt.

„Szeretnénk hagyományt teremteni, és évente megszervezni ezt az előadást. Úgy gondoljuk ugyanis, hogy 7-8. osztályban még megmenthetők a gyerekek” – fogalmazott a szakember.

Dabis Tibor, Sebestyén István

További friss hírek