Majsai doki lehet az év orvosa

balogdoki1Dr. Balog István neurológus is szerepel az Astellas-díj jelöltjei között. Megmutatjuk milyen méltatást írtak róla. Interneten is lehet majd szavazni. 

Az Astellas Pharma, a MOTESZ, a Magyar Kórházszövetség és a hazai orvosképző egyetemek indították el az “Astellas-díj – Az év orvosa” pályázatot. Közleményük szerint a kiemelkedő orvosi teljesítmények széleskörű elismerésével közösen kívánnak hozzájárulni ahhoz, hogy a hazai orvosok elismertsége és az orvosi hivatás megbecsülése a társadalom minden rétegében erősödjön.

De lássuk a majsai vonatkozást! Balog Istvánt, a halasi kórház neurológus osztályvezető főorvosát – aki egyébként a majsai fociklub elnöke is – közösnégdíjra jelölték lakossági ajánlás nyomán. A jelöltekre interneten lehet majd szavazni február 26-tól.

A doktorról tényleg nagyon szépeket írtak, olyannyira, hogy ezt változtatás nélkül közöljök az alábbiakban.

Visszaadta az önbizalmát, reménykedését és életkedvét is

Édesanyám idős kora miatt fél évvel ezelőtt nagyon megbetegedett. Vészes fogyás, étvágytalanság, mozgáskorlátozottság, vashiány, vérszegénység, lábvizenyő és hólyagsérv alakult ki nála.

Nagyon gyenge volt, amikor autóval kellett bevinnem a vidéki járóbeteg szakrendelőbe, hogy megvizsgálhassák. Megviselte minden egyes készülődés, utazás, várakozás. Fejremegés is kialakult, az arcidegzsába kiújult nála. „Minek kell már élnem ilyen idősen?” – kérdezgette gyakran. Alig bírt enni, fürdettem, öltöztettem.

A neurológiára Dr. Balog István főorvos úrhoz utalták be. Nagyon aggódott a vizsgálat miatt, egész éjjel nem aludt. Ennek ellenére az előjegyzett kora reggeli időpontban egy kedves, betegszerető, mosolygós főorvos úr és asszisztens fogadta.

Balog István, a Semmelweis Kórház neurológus osztályvezető főorvosa
Balog István, a Semmelweis Kórház neurológus osztályvezető főorvosa

A kis csontos, vékony, munkától megöregedett kezét megsimogatva és megvizsgálva beszélgetett vele. Nagy szakmai tudásával átnézte a frissen vitt leleteket és kért még egy pajzsmirigy vérvételi eredményt is. A vizsgálatok után még az alig 50 kg súlyú édesanyám kis tolószékét is megdicsérte.

A főorvos úr nagyon együttérző, emberséges, megértő volt, látta gyenge állapotát, ezért mondta, hogy egy hét múlva már nem fontos fárasztanom őt, csak az eredményt bevinnem. Megnyugtatta, hogy a legjobb gyógyszert fogja felírni.

Hazafelé jövet jó érzéssel töltötte el, hogy ilyen kedves volt vele, még az önbizalmát, reménykedését, életkedvét is visszaadta. Nagyon megható volt ez a törődés, nem gondolva arra, hogy ez már úgysem gyógyítható, ebben a korban már úgyis mindegy.
Egy hét múlva összegezte az összes leletet, egy átfogó teljes képet alkotott. Ennek alapján írt fel olyan gyógyszert, mely máris javulást eredményezett. Édesanyám állapota sokat javult, erősödött a gondozásom, a rengeteg szeretet és a kedves orvosi ellátásoknak köszönhetően. Szerencsére már nem akar meghalni. Kontrollra és a gyógyszerek felírására továbbra is mennem kell.

A főorvos úr áldozatkész, aki – szakmai tudását állandóan fejlesztve – munkáját magas fokon látja el. Orvosi helytállását az is bizonyítja, hogy a Kiskunhalasi Városi Kórház Neurológiai Osztályának vezetése mellett még a Kiskunmajsai Kistérség Járóbeteg Szakellátó Központban Kiskunmajsa városának és a környező 5-6 község betegeinek gyógyítását is rendszeresen végzi. Mi Dr. Balog István neurológus főorvost javasoljuk az Év Orvosa 2014 pályázatra.

MajsaInfo

További friss hírek