Majsai cég a régiós elitben!

 

Megjelent a Dél-Alföldi Régió gazdaságát elemző legfrissebb TOP100-as kiadvány. Belenéztünk.

2013-ban a dél-alföldi régió (Bács-Kiskun, Csongrád, Békés) kettős könyvvitelt vezető társas vállalkozásai összesen 5.515 milliárd forint nettó árbevételt értek el, ami 12,4 százalékkal magasabb az előző évinél – derül ki a régió kereskedelmi és iparkamarái, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szegedi főosztálya és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) regionális igazgatóságai kiadásában elkészült TOP100-as összeállításból. Az összesített árbevétel 46,5 százalékát a száz legnagyobb cég adta.

A régiós elitcégek több mint fele (56) Bács-Kiskun megyei, és ezek a többiekhez képest kiemelkedő árbevétel-növekményt mondhatnak magukénak 2012-höz viszonyítva: 49 százalékos bővülésük összegszerűen csaknem 500 milliárdnyi pluszt jelent.

A 2013-as árbevételt tekintve a régió legnagyobb cége a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., a második a GDF Suez Energia Magyarország Zrt., a harmadik helyen pedig az EDF Démász Zrt. áll.

A TOP100-ban egy majsai cég is szerepel, nem meglepő módon az Agrikon. A cég 2013-ban 7 milliárdos bevételt ért el, ami a korábbi évhez viszonyítva 4 százalékos növekedést jelent. A cég leginkább külföldre értékesít, az összbevételen belül 5,2 milliárd forint az exportból származik. A cég kivitele egyébként 8 százalékkal bővült.

Ha többet szeretne megtudni a megye és a régió gazdaságáról, akkor a listát itt találja.

MajsaInfo

További friss hírek