Majsai áldozat: elfogták a cserbenhagyót

 

Szombaton éjjel halálra gázoltak egy 50 éves kiskunmajsai férfit Harkakötöny közelében, a Halas és Majsa közötti úton. A gyanú szerint a férfit egy román kamionos ütötte el, aki cserbenhagyta áldozatát.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2017. január 14-én 22 óra 54 perckor bejelentés érkezett, miszerint az 5402-es számú út 40-es kilométerénél – Harkakötöny közelében – az út szélén egy férfi fekszik. Az elsődleges adatok alapján egy – megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtó – gépjármű ütötte el a férfit, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A nyomozás során a kiskunhalasi rendőrök beazonosították a teherautót és vezetőjét, akit az egyik Tolna megyei községben találták meg 2017. január 15-én az esti órákban. Az eljárás során kiderült, hogy az 50 éves kiskunmajsai – láthatósági mellényt nem használó – férfi elütését követően a 41 éves román sofőr továbbment.

A román férfival szemben közúti baleset okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. A gyanúsított az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik. police.hu

További friss hírek