Lezsák Sándor segítségét kérik

kép: KVT

Egyelőre nem enyhül a madárinfluenza jelenléte Bács-Kiskun megyében. Az elmúlt hetekben több százezer szárnyast öltek le a térségben a madárvész miatt.

A fertőzéstől érintett területeken a gazdálkodók egyelőre nem is telepíthetik újra a jószágaikat, erre leghamarabb az utolsó kitörés utáni 30 nap elteltével lesz csak lehetőség. „Ezért különösen nagy jelentősége van annak, hogy az állattartók azonnal jelezzék, ha elhullást tapasztalnak az állományban, hiszen ezzel elősegítik, hogy mielőbb visszatérhessen a szárnyasnevelés a megszokott keretek közé” – mondta el Patkós Zsolt, Kiskunmajsa polgármestere, hozzátéve, hogy ahol van még baromfi, ott fontos ügyelni a zárt tartásra, illetve a többi állategészségügyi előírásra.

A polgármester arról is beszámolt, hogy levélben fordult Lezsák Sándorhoz, arra kérve a térség országgyűlési képviselőjét, hogy az állatjóléti támogatások mielőbbi kifizetéséről egyeztessen a mezőgazdasági miniszterrel, hiszen sok család számára ez az egyedüli megélhetési forrás maradt a madárinfluenza időszakában. 

Forrás: KVT

További friss hírek