Lezsák Csányiért megtette, amit Patkósért nem

csanyi3Tegnap (szerdán) Félegyházán is eldőlt a fideszes polgármester-jelöltség kérdése. Egy civil lett a befutó.

Mint tegnap megírtuk, Kiskunmajsán a KDNP-be frissen belépett Koncz Jenőt támogatta a helyi Fidesz-alapszervezet polgármester-jelöltként a Fidesz-tag (és ÉK-jelölt) Patkós Zsolt ellenében. Lezsák Sándor választókerületi elnök jelen volt ugyan a kedd esti szavazáson, de nem kampányolt egyik oldal mellett sem, és úgy tűnik, nem is vétózza meg az eredményt.

Nem így történt szerda este Kiskunfélegyházán, ahol Lezsák kifejezetten a civil Csányi József mellett emelt szót (miközben Kerényi János régiós pártigazgató Kapus Krisztián jelenlegi polgármester mellett korteskedett). Végül a többség Csányit támogatta.

A botrányairól elhíresült Kapus Krisztián csillaga már eddig is leáldozóban volt. Tavaszig országgyűlési képviselő volt, de nem indították újra; korábban a félegyházi Fidesz-frakcióból a személye miatt léptek ki képviselők; és a választókerületi elnöki posztról is kénytelen volt lemondani Lezsák Sándor javára. A városi Fidesz-elnökségért pedig már el sem indult – a hozzá közelálló jelöltet pedig leszavazták.

Úgy tudjuk, ennek ellenére komolyan küzdött azért, hogy polgármester lehessen belőle, azonban – információink szerint – a párt legfelsőbb szintjein már korábban eldőlt, hogy Kapus nem folytathatja.

majsainfo

MajsaInfo

 

További friss hírek