Leégett a tanya, Csólyospálos összefogott

 

 

Csólyospálos legrégebbi tanyáján történt tűzeset január 6-án. A településen élők most összefogtak és adományokat gyűjtenek a károsultaknak.

A tűz martaléka lett egy alsópálosi tanya tetőszerkezete január 6-án. A kiskunmajsai, a kiskunhalasi, a kisteleki, a ruzsai és a kiskunfélegyházi hivatásos, valamint a csólyospálosi önkéntes tűzoltók együttes erővel oltották el a tüzet, de a tetőszerkezetet nem tudták megmenteni és az életveszélyt jelentő tűzfalakat is le kellett bontani. A tüzet minden bizonnyal elektromos hiba okozta, de szerencsére az ott lakóknak nem esett bajuk.

– Településünk legrégebbi tanyájában történt a sajnálatos tűzvész, de szerencsére az ott élő idős párnak időben sikerült kijutnia az épületből – mondta el Á. Fúrús János csólyospálosi polgármester, hozzázéve, hogy ideiglenesen fóliával fedték le az épület tetejét.

Az ott élők egyelőre nem kértek anyagi segítséget a település vezetésétől és már megkezdték a helyreállítási munkákat, amit hozzátartozók és ismerősök is segítenek. A településen élők pedig összefogást szorgalmaztak a legismertebb közösségi portálon, és mint fogalmaztak: bármilyen segítség jól jönne a tanya lakóinak. Az adományokat a következő számlára lehet eljuttatni: Fókusz Takarékszövetkezet – Csólyospálos, Gémes Péter Elek: 51700045-15250524.

baon.hu, fotó: Facebook

 

További friss hírek