Látogatási tilalom az Orgona Szociális Otthonban!

kép: KVT

Az ORGONA Református Egyesített Szociális Intézmény valamennyi bentlakást nyújtó ellátására vonatkozóan, 2020. március 08. 0:00 órai hatállyal (Kiskunmajsa, Fő u. 2.; Szank Jókai u. 2.) látogatási tilalom lépett érvénybe, az országos tisztifőorvos rendelkezése alapján az „új koronavírus” miatt – közölte hivatalosan az intézmény vezetője, Fürdős Ferenc.

„Az eddigi járványügyi adatok alapján a megbetegedés súlyos formája elsősorban az idős és/vagy egyéb megbetegedésben szenvedőket érinti. A fertőzés a zárt közösségekben, intézményekben képes gyorsan elterjedni, és nagyszámú, súlyos, esetleg végzetes kimenetelű megbetegedést okozni. Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződésük megelőzése érdekében volt szükség.A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást. Ilyenkor azonban a szolgáltató köteles megfelelő védőöltözetet biztosítani a látogatóknak.

A tilalom március 8. napjától visszavonásig érvényes.

”[1]A méltányolandó esetek fennállásáról minden esetben az érintett hozzátartozókkal felvesszük a kapcsolatot és lehetőséget biztosítunk a személyes kapcsolat felvételére.
Kérünk minden lakót, hozzátartozót, látogatót, hogy az intézménybe való be és az intézményből való kijutásról elérhetőségeinken tájékozódjon, vagy kérjen tájékoztatást!
Az intézmény minden eszközzel biztosítja a lakók és a hozzátartozók kommunikációját. Ennek érdekében kérjük az alábbi elérhetőségeket használják:

Kiskunmajsa: 06-77/587-527; +36-30/95-57-149
Szank: 06-77/495-105.

Kérjük látogatóinkat, hozzátartozókat, hogy lakóink egészségének védelme érdekében tartsák tiszteletben a látogatási tilalmat!”

forrás: facebook.com/kiskunmajsavaros

További friss hírek