Közösségépítés pályázati támogatással

A „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben“ elnevezésű pályázat (EFOP 1.5.3-16-2017-000009) keretélben többek között közösségépítő, aktív kikapcsolódást nyújtó programok is megvalósultak. Beszámoló.

A pályázaton belül hangsúlyt kaptak a szegregációban élők is, így különböző családi napokat szerveztünk nekik. A gyermekeknek szóló programok között szerepelt arcfestés, csillámtetoválás, kézműves foglalkozás, videójáték, ugrálóvár. A felnőttekre gondolva, előzetes véleményfelmérés alapján Kiskunmajsán különböző zenekarokkal szolgáltunk, mint például a Ham Ko Ham, Amaro Suno vagy Bódi Csabi. A rendezvények zárásaként egytálétellel kedveskedtünk a résztvevőknek. A pályázaton belül megvalósuló családi napokon mindig nagy örömmel vettek részt a térségben élők és valóban megmutatkozott az ilyen típusú rendezvények közösségkovácsoló ereje.

A konzorciumi településeken a családi napokon kívül egyéb közösségépítő programokat is szerveztünk. Szankon kettő alkalommal került megrendezésre Ifjúsági Est, amely keretén belül paintballozhattak a fiatalok, decemberben pedig diszkóval zárult a rendezvény. Batyus Bál néven kettő alkalommal rendeztünk közösségépítő estet Szankon, ahol zenekarral, táncosokkal és vacsorával vártuk a vendégeket, valamint nyáron a gyógynövények megismerésével és felhasználási módjukkal kapcsolatos workshopon és terepgyakorlaton is részt vehettek a helyiek.

Kömpöcön Egészségnappal, Családi nappal készültünk a helyieknek, amely során táncos, zenés műsorokat tekinthettek meg, valamint a buborékfocit is kipróbálhatták a kilátogatók.

További friss hírek