Konzultáció a társasházak tűzbiztonságáról

kép: KVT
A társasházak tűzbiztonsága érdekében a katasztrófavédelmi kirendeltségek a társasházak üzemeltetői számára a Társasházak Tűzbiztonsága Napok tájékoztató keretében az idei év novemberében is biztosítanak „személyre szabott” egyeztetési lehetőséget, azonban a pandémiás helyzetre tekintettel, fokozott óvintézkedések betartásával.
A konzultáció célja a társasházak közös képviselőinek, kezelőinek, üzemeltetőinek egyedi tájékoztatása az általuk képviselt, üzemeltetett épületre vonatkozó tűzvédelmi előírásokról, a hatósági ellenőrzés során ott tapasztalt esetleges hiányosságokról, azok megszüntetésének lehetőségeiről.
Az érdeklődőknek a kirendeltségek biztosítják a lehetőséget, hogy kérdéseket tegyenek fel, majd a tájékoztatásokat a konkrét épületekre vonatkozóan adják meg. A hatósági tapasztalatok alapján, a helyi sajátosságokra jellemző témajavaslatok elsősorban: utólagos homlokzati hőszigeteléssel kapcsolatos tűzvédelmi követelmények, nyílt láng biztonságos használata a háztartásban, közös területek használati szabályai, veszélyes anyagok tárolási szabályai valamint az égéstermék elvezetők ellenőrzésével és az azt követő hatósági eljárásokkal kapcsolatos ügyek.
Az egyeztetést elektronikus módon vagy telefonon lehet lebonyolítani:
2020. november 23 – 27. között, 8:00-16:00 óra közötti időpontban.
Elérhetőségeink:
Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség (6400 Kiskunhalas Kőrösi út 15.),
Telefon: (+36-77) 421-355
kiskunhalas.hot@katved.gov.hu

 

Forrás: KVT 

További friss hírek