Könyvet ír a majsai logopédus – Ön is segíthet!

 

Mint arról már a MajsaInfo beszámolt,  Péter-Szabóné Kakuk Márta majsai logopédus dolgozott ki egy fejlesztő programot , amely az óvodás korú gyermekek iskolába lépését könnyíti meg. A tervek szerint ez a program a jövőben „Megrajzol-lak” címmel könyv formában is elérhető lenne a szakemberek számára ezért Mártika jelenleg is nagy erőket mozgat meg az ügy érdekében. Ön is segíthet!

A kiadvány megjelenését bárki támogathatja, az elkészült könyv tiszteletpéldányáért cserében, az alábbi formákban:

  •  www.goood.hu internetes oldalon
  • Péter-Szabóné Kakuk Márta számlaszámán keresztül:   11773322-00537793-00000000   ( OTP  bank)
  • személyesen a Fő utca 20 szám alatt

A program kifejlesztése hosszú évek munkájának gyümölcse, amelyhez az alapötletet éppen Mártika gyermeke adta, aki óvodásként kissé ódzkodott a rajzolástól. Fontos hangsúlyozni, hogy bár a program az 5-6 éves korú gyermekeket a rajzolás segítségével fejleszti, célja nem a művészeti tanulás biztosítása vagy az, hogy megtanítsa az óvodásokat írni. Ugyanakkor a gyakorlatoknak köszönhetően mégis majdnem az összes betűelem benne van ujjacskákban, ami hatalmas előnyt jelent egy első osztályt kezdő kisgyermek számára.

„A tematikára a módszeresség és a rendszeresség a jellemző. Napi körülbelül 20 percet vesz igénybe egy-egy feladat, amely heti szinten ismétlődik. A rajzolás, amit a gyermek a felnőttel csinál, szabályok szerint történik. Ezeknek az a célja, hogy a saját testén, más testén és a papírlapon is eligazodjon a gyermek. Szeptembertől májusig jutunk el az egyenes vonaltól az ember rajzig” – ismerteti a részleteket Mártika, aki a programot végigcsinálta egészséges, fogyatékos, diszlexia- és diszgráfiagyanús gyermekekkel is. Tapasztalatai azt mutatják, hogy az alapmetódus betartásával, kiegészítő terápiaként is sikeresen alkalmazható a fejlesztés.

Érdemes kitérni arra is, hogy az iskolába lépő gyermekeknél nagyon gyakori az úgynevezett grafomotoros gyengeség, így tíz óvodás korú gyermekből hatnál óriási segítséget jelentene az ilyen, és ehhez hasonló fejlesztés alkalmazása.

Juhász Krisztina

 

További friss hírek