Komoly támogatások majsai fiataloknak: lakhatás, képzés, gyermekvállalás  

A young family with young children to bed in the bedroom

A mai naptól hirdeti meg a majsai önkormányzat azt a pályázati programot (EFOP 1.2.11-16-2017-00015), amelynek keretében 18 és 35 közötti fiatalok pályázhatnak önkormányzati lakásra, képzési támogatásra vagy kisgyermekes családok által igényelhető támogatásra. Mutatjuk a részleteket.

Az Esély otthon című projekt keretében 6 felújított és berendezett önkormányzati lakásban lakhat egy-egy fiatal pár. A lakhatásért lakbért nem kell fizetniük, csak a rezsi költség terheli őket. Ami a feltételeket illeti: a pályázó 18-35 év közötti személy lehet, aki Kiskunmajsán él vagy vállalja, hogy ide költözik (és a pályázat lejárta után is legalább egy évig itt marad), illetve itt dolgozik vagy fog dolgozni. Ezen kívül a pályázónak közösségi célú önkéntes tevékenységet kell végeznie Kiskunmajsa város területén, lakáscélú megtakarítással kell rendelkeznie vagy ilyen szerződést kell kötnie. Fontos kitétel az is, hogy a pályázónak vagy a vele együtt költöző személynek nem lehet lakás vagy üdülő céljára szolgáló ingatlan a tulajdonában 25% tulajdoni hányadot meghaladó mértékben. A további részleteket itt találja!

A ,,Kiskunmajsát választom” című pályázat képzési támogatást nyújt 18 és 35 év közötti fiatalok számára. A pályázóknak ebben az esetben is Kiskunmajsán kell lakniuk vagy ide kell költözniük, illetve nappali, esti vagy levelező tagozaton felsőfokú vagy érettségire épülő szakképesítés megszerzésére irányuló iskolai tanulmányokat kell folytatnia. Ezen kívül vállalnia kell, hogy Kiskunmajsa közigazgatási területén lévő munkahelyen dolgozik vagy folytat vállalkozási tevékenységet, illetve életvitelszerűen Majsán él a támogatott képesítés megszerzését követően legalább 1 évig. Ebben az esetben is vállalni kell a projekt programjaiban való aktív önkéntes részvételt. A további részleteket itt találja!

A harmadik pályázat a 18-35 év közötti kisgyermekes családokat segíti. Az önkormányzat 16 hónapon keresztül 40.246 Ft/hó támogatásban részesíti azokat a kisgyermekes családokat, akik vállalják, hogy a támogatás ideje alatt és azt követően legalább 1 évig életvitelszerűen, lakcímmel rendelkezve Kiskunmajsán maradnak és legalább a szülők egyike Kiskunmajsa közigazgatási területén lévő munkahelyen dolgozik, vagy folytat vállalkozói tevékenységet. A további részleteket itt találja!

Mindhárom pályázatot az önkormányzat 2019. július 5. napjától hirdeti meg Kiskunmajsaváros honlapján, illetve a helyben szokásos módon.

A pályázat benyújtásának határideje 2019. július 26., 12 óra

Pályázatok beadása személyesen vagy postai úton: 6120 Kiskunmajsa, Fő utca 82. 

A pályázat elbírálásának határideje 2019. augusztus 31.

További információ Falusi Nikolettnél, a +36 70/510-6758 számon kérhető.

 

További friss hírek