Kocsis Máté Majsán: „nem EU-vezetőket, hanem jövőt választunk”

„Üzenjük Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani” – ezzel a címmel tartott lakossági fórumot Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője Kiskunmajsán, a Konecsni György Művelődési Házban hétfő este.   

„Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz” – idézte az Európai Unió egyik alapítójának, Robert Schumannak a szavait bevezetőjében Patkós Zsolt, a Fidesz választókerületi kampányának koordinátora. Mint mondta, emiatt fontos igazán a EP-választás is.

„Nem pusztán európai vezetőket, hanem jövőt választunk május 26-án” – fogalmazott beszédében Kocsi Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, aki kiemelte: a Fidesz-KDNP politikai közössége magyar Magyarországot és európai Európát szeretne, amely megőrzi az értékeit, amelyek naggyá tették.

Hozzátette: az EP-választás tétje a bevándorlás lesz, ami – ezt felmérések igazolják – az európai polgárok többsége szerint a kontinens legnagyobb kihívása. Ezt jelzi, hogy az elmúlt években Európa-szerte megerősödtek azok a politikai erők, amelyek kritikusak a bevándorlással kapcsolatban.

Kocsis Máté szerint május 26-án azt kell eldönteni, hogy marad-e a mostani brüsszeli bürokrácia, amely „bevándorláspárti ámokfutást” rendezett az elmúlt években.

Ezzel szemben a magyar álláspont továbbra is egyértelmű: a segítséget kell oda vinni, nem a bajt kell idehozni” – hangsúlyozta a frakcióvezető.

Mint mondta, miközben az Európai őslakosok körében 1,5 a termékenységi ráta, addig a bevándorlók esetében 3,5, vagyis fennáll a veszély, hogy 2050-re teljesen megváltozik Európa társadalma, jogszolgáltatása, és a politikai vezetése, ami – fogalmazott Kocsis Máté – az újkori honfoglalás egyik módja.

„A magyar emberek minél nagyobb százalékát kell magunk mögött tudni, hogy komolyan vegyék Magyarország álláspontját” – mondta a politikus, aki megjegyezte: nem egy plusz mandátumért küzdenek, nem a képviselői helyek száma miatt fontos a választói támogatás, hanem a politikai legitimitás, a bevándorlásellenes álláspont minél szélesebb körű támogatottsága miatt.

Kocsis Máté úgy fogalmazott, hogy miközben Magyarország határvédelmi jogait Brüsszel igyekszik elvonni, és a schengeni kötelezettségek ellátásáért egyetlen fillért sem fizet, a Hassan F. nevű, Budapesten elfogott terroristának migránskártyát adott.

„Számos olyan kezdeményezés lesz a jövőben, ami egy egységes Európai Egyesült államok felé mutat, ami arról szól, hogy egyre kevesebb dolog legyen, amit itthon eldönthetünk, és minél több dolog legyen, amit Brüsszel eldönthet. Mi viszont abban hiszünk, hogy az öntudatukat megőrző nemzetekből felépülő Európa erősebb lehet” – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

Végül idézte Orbán Viktor hét pontját, amelyet szerinte ma politikai követelésként kell megfogalmazni, meg kell értük küzdeni. Hozzátette: ehhez kérik a választók támogatását május 26-án.

„Mindenkinek el kell mondani, hogy nélküled nem fog sikerülni. Ha nem állsz mellénk, akkor Magyarország előbb-utóbb menekülttábor lesz” – ezt már Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője mondta záróbeszédében. Hozzátette: a huszadik században a magyarság minden sorsfordító helyzetben vereséget szenvedett, aminek az összefogás hiánya volt az oka. Végül a bibliai mondást idézte: „Ha Isten velünk, kicsoda ellenünk”.

További friss hírek