Kitl Miklós az NBI-ben bizonyíthat 

kitlmezzelA majsai tehetség a Békéscsaba elleni felkészülési mérkőzésen már gólt is szerzett a Kecskemét színeiben.

A 17 éves Kitl Miklós már három éve futballozik a Kecskeméti Labdarúgó Akadémián. Eddig is az idősebbek között bizonyíthatta kvalitásait – az U18-ban és az U21-ben is meghatározó volt -, a hamarosan induló bajnoki szezonban azonban már a felnőttek között szerepelhet, miután profi szerződést kapott.

„Nagyon boldog vagyok, gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy Kecskeméten futballozhatok. Keményen fogok dolgozni azért, hogy minél több lehetőséget kaphassak a csapatban akár bajnoki, akár kupameccseken. A következő célom az, hogy minél hamarabb bemutatkozhassak az NBI-ben is” – mondta Kitl az aláírást követően a KTE honlapja szerint. Azóta már bemutatkozhatott a felkészülési mérkőzéseken is, a Békéscsaba ellen pedig gólt is szerzett.

Megkerestük Miklós édesapját – és egyben nevelőedzőjét -, Kitl Józsefet, aki érthetően rendkívül büszke a fiára. Ugyanakkor nem csak az ő eredményét emelte ki, hanem a legendás 1997-es korosztályú egykori csapata tagjainak pályafutását is figyelmünkbe ajánlotta. Az egykori “verhetetlen” srácok közül négyen a Honvédnál vannak – közülük Varga Márkó profi szerződést is kapott már -, de került majsai tehetség a Videotonhoz és Felcsútra is. Utóbbi csapatban László Noel a Suzuki Kupa legjobbjának bizonyult.  Mindegyikük korosztályánál idősebbek között szerepel.

A KTE egyébként a Ferencváros ellen kezd a bajnokságban vasárnap.

majsainfo

MajsaInfo 

További friss hírek