Kitl az első NBI-es meccsén betalált!

kitlmezzelA 17 éves majsai fiú nem csak a Kecskemét, hanem az egész magyar mezőny legfiatalabb újonca. Soha rosszabb kezdést!

Éppen a múlt héten írtunk arról, hogy Kitl Miklós profi szerződést kapott a Kecskeméti TE-nél. Akkor még csak a felkészülési mérkőzéseknél tartott az NBI-ben szereplő  “hírös” klub, de a majsai tehetség már akkor is megvillant: a Békéscsaba ellen gólt szerzett.

A bajnokság vasárnapi nyitányán a KTE egyből a Ferencvárost fogadta – a zöld-fehérek 3-1-re le is győzték a hazai csapatot. Ám azt az egy gólt az újonc Kitl Miklós szerezte! “A második félidő elején feltámadt a hazai csapat, az egyenlítés is majdnem sikerült, de Novák lövése a kapufáról kifelé jött. A hazaiak támadásban maradtak és egyenlíteni tudtak, Novák beadását Dibusz Kitl elé ütötte, ő a kapufa és egy vendég védő segítségével a hálóba lőtt” – így szól a baon.hu tudósítása. 

A KTE honlapjáról pedig megtudhatjuk, hogy Kitl a klub történetének legfiatalabb debütálója, hiszen június 1-én töltötte be 17. életévét. Ezzel egyébként magáénak tudhat még egy egyéni rekordot: ő az NBI jelenlegi mezőnyének legfiatalabb pályára lépő játékosa.

Frissítés:

Kilt Miklós gólja időközben a YouTube-ra is felkerült:

 

MajsaInfo

További friss hírek