Kiskunmajsára látogatott a halasi Büszke Kiskun Tábor

 

A kiskunhalasi Pásztortűz Egyesület idén, immár kilencedszer is megszervezte a Büszke Kiskun Tábort. A halasinfo beszámolója következik: 

A gyermekek megismerkedhettek városuk és a Kiskunság históriájával. A július közepi napokban előadások és kiadós séták révén sokat megtudhattak számos helytörténeti érdekességről és rejtélyről is.
A kiskunhalasi városi könyvtár történeti gyűjteményének megismerése után a diákok a városban nézték meg a fontosabb látnivalókat. Szobrokat, templomokat és épületeket néztek meg, és hallottak számos legendáról és anekdotáról.

Kiskunmajsára is kiruccantak. Az egykori Mayossaszállásán, a helytörténeti múzeumába látogattak el. Itt sokat megtudtak az egykori kisváros paraszti kultúrájáról. Elsétáltak a kenyérsütő tájházhoz is, valamint elmentek az ’56-os Múzeumhoz és kápolnához is.

Kecelen az emlékművek mellett megnézték a helyi múzeumot is. Majd a Hadtörténeti Parkban csodálhatták meg Makettházat és a hatalmas – és szerencsére – használaton kívül fegyverarzenált.

Kunfehértón a település történetével ismerkedhettek. Megnézték a tájházat is. Érdekes kiránduláson vettek részt a fehértói erdőben. Felfedezték a virginiai holdruta élőhelyét és a 300 éves címeres tölgyfát is.

halasinfo.hu

További friss hírek