Kiskunmajsaiak tragédiája Akasztónál – Helyszíni képek

Egy személygépkocsi és egy kamion ütközött össze szerda este hat óra után nem sokkal Akasztó és Dunatetétlen között az 53-as főúton, két férfi a helyszínen meghalt.

Helyszíni információink szerint egy másik személyautóval való ütközést akart elkerülni a sofőr, amikor az út padkára hajtott húzódott, majd onnan hirtelen visszarántotta a kormányt és oldalról nekicsapódott a szemből érkező szerelvénynek. Közel öt órán át tartott a mentés, a helyszínelés, majd a műszaki mentés, éjjel féltizenegy körül nyitották meg a forgalom előtt az utat.

A baleset este hat óra után néhány perccel történt Akasztótól mintegy két kilóméterre. A helyszíni információk szerint három személyautó haladt Akasztó felölt Dunatetétlen irányába, amikor szemből, egyszerre két kamiont előzött egy gépkocsi. Az Akasztó felöl érkező három jármű, hogy elkerüljék az ütközést, az útszéli padkára tértek ki, az utolsó Opel gépkocsi vezetője azonban túlságosan letért az útról, a sofőr hírtelen visszarántotta a kormányt, a jármű megpördült és a szemből érkező egyik kamionnak csapódott oldalról.

A felismerhetetlenségig összeroncsolódott az Opel, amiben két kiskunmajsai férfi utazott (frissítés: ez nem egyértelmű a rendőrségi tájékoztatások alapján, lehet, hogy jánoshalmiak voltak az áldozatok). Az ütközés erejét mutatta, hogy a jármű jobboldali merevítő oszlopa kiszakadt, szinte teljesen eltűnt a kocsi jobb oldala. A tetőt a tűzoltók vágták fel, hogy a kocsiban ülőket ki tudják szabadítani a roncsból. Három mentőautót is érkezett a helyszínre, a mentők sokáig küzdöttek a két férfi életéért, de nem tudták őket megmenteni.

Úgy tudjuk, hogy a kamionokat előző személyautó megállás nélkül továbbhajtott a helyszínről. A rendőrség a baleset körülményeit szakértők bevonásával igyekszik tisztázni.

Halasinfo

További friss hírek