Kiskunmajsa: kamerával védett terület (videóval)

fotóA mai nappal megkezdte működését a nyolc kamerából álló új térfigyelőrendszer. Így már 12 kamera figyel Majsán, és még nincs vége a bővítésnek.Nagy előrelépés a majsai közbiztonság erősítése terén – így kommentálta Faludi Tamás polgármester mai sajtótájékoztatóján, hogy megkezdte működését az új kamerarendszer. A 12,7 milliós beruházáshoz a város 10 millió forintot nyert a LEADER-programból, a fennmaradó összeg volt az önerő.

Ezzel Majsán 12-re bővült a köztéri kamerák száma. Mint elhangzott, a rendszer sebességet is mér, valamint a rendszámokat is le tudja olvasni. Ugyanakkor ezt a lehetőséget csak baleset, vagy bűncselekmény esetén használják ki a rendőrség munkatársai – emelte ki Csikós Antal rendőr százados, kiskunmajsai őrsparancsnok-helyettes. A felvételeket alapesetben 8 napig őrzik meg.

Mint Faludi Tamás elmondta, a város újabb pályázatot tervez benyújtani, ezúttal a Belügyminisztériumhoz, hogy tovább bővíthessék a rendszert. Az újabb – akár – 8 kamera üzembe helyezése azt jelentené, hogy sem közúton, sem dűlőúton nem tud úgy bejönni senki a városba, vagy távozni onnan, hogy ne készüljön róla felvétel.

alfagsm_2

MajsaInfo

 

 

 

 

 

További friss hírek