Kincses Kultúróvoda lett a jászszentlászlói!

 

Az eredményhirdetésre február 17-én került sor Budapesten, ahol az elismert 12 óvoda vezetője között ott volt a mi hagyományőrző Szent László Óvoda és Bölcsődénk vezetője is.   

A szakmai tevékenység elismerésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma először írt ki pályázatot még tavaly. A pályázat célja az óvodai és a kulturális intézményrendszer együttműködésének erősítése, illetve a két terület értékeinek elismerése. A pályázaton az ország minden tájáról összesen 76 óvoda indult el, de csak 12 intézmény nyerte el a „Kincses Kultúróvoda 2016” címet. Ezt három esztendőn át viselhetik, majd újra kell pályázniuk a cím megtartásáért.

Óvoda

Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára és Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár adta át az első alkalommal meghirdetett „Kincses Kultúróvoda 2016” pályázat nyerteseinek az elismeréseket.

Csúri Ferencné (Szent László Óvoda és Bölcsőde vezetője) magukra ismert, amikor a pályázat szövegét olvasta, hiszen olyan műveltségtartalmakat, kulturális tevékenységeket vártak el a kitüntető címért, amiket ők maguk is végeznek nap mint nap. Fontos szempont volt a díj odaítélésénél az is, hogy magyar értékeket képviselnek, fontosnak tartják a kulturális intézményekkel a kapcsolatot, évente többször járnak színházba és múzeumba, részt vesznek a település kulturális életében.

A cím erkölcsi elismerésnek indult, ám a díj kiosztásánál derült ki, hogy a munka értékelése és elismerése mellett a nyertes óvodák 1 millió 250 ezer forintot kaphatnak a további fejlesztésekre. Csúri Ferencné megköszönte kollégáinak a munkájukat, hiszen ezt az eredményt az elmúlt évek munkájával közösen sikerült elérniük, ám a pénzjutalom elköltése sokkal gyorsabb lesz, hiszen már tervei is vannak milyen összejövetelekre, eseményekre vagy eszközökre tud így áldozni a gyerekek érdekében. Legközelebbi rendezvényük március 17-én lesz, amikor már nem csak a közeli óvodákkal, hanem a vajdaságból érkező vendégekkel is együtt tölthetnek egy játékokkal, bemutatókkal tarkított napot.

További információ:
Bozóki Szilvia (kult. szervező) 30/718-9695 vagy muvhaz@jaszszentlaszlo.hu

www.onkormanyzat.mti.hu

További friss hírek