Kiderült, hova igazol Kitl?

 

A KTE elárulta, kivel készül a majsai tehetség. De a spanyolok is érdeklődnek.

Kitl Miklós, a labdarúgó NB I-ből licencproblémák miatt kizárt Kecskeméti TE 18 esztendős középpályása a cseh élvonalbeli Sparta Prahával készül – adta hírül a KTE hivatalos honlapja.

A KTE beszámolójában azt írja, Kitl Miklósért valóban érdeklődött több magyar klub, de hivatalos ajánlat nem érkezett az ifjú tehetségért. A kecskemétiek több külföldi együttessel felvették a kapcsolatot Kitl jövőjének érdekében. A zentai születésű játékos hétfőtől tíz napot tölt el a cseh élvonalban az idén ezüstérmet szerző Sparta Prahánál, a két egyesület között pedig megkezdődtek a tárgyalások.

Kitl Miklósért a KTE honlapja szerint a spanyol másodosztályú Zaragoza is érdeklődik. Pintér Ádám korábbi csapata egy lépésre van attól, hogy feljusson az élvonalba, miután szerdán 3–1-re nyert a Las Palmas elleni rájátszás-mérkőzésén.

„Mindent megteszünk azért, hogy az előző szezon ifjú felfedezettjének további pályafutása is töretlen legyen” – olvasható a Kecskemét hivatalos honlapján.

Kitl a 2014–2015-ös szezonban debütált az NB I-ben. A Kecskemét színeiben huszonhat bajnokin – amiből huszonötször kezdőként – játszott, négy gólt szerzett és három gólpasszt adott. Július 27-én, pályafutása első élvonalbeli találkozóján gólt szerzett a Ferencváros elleni összecsapáson. A mögöttünk hagyott évadban neki volt a legtöbb sikeres szerelése az élvonalban.

Nemzeti Sport/KTE

További friss hírek